Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Szaúd-Arábiából jár havonta a Corvinus Executive MBA képzésére

2024-05-16 10:43:00

Sayed Junaid havonta több ezer kilométert utazik a Corvinus-MSM-Seed Executive MBA képzésért, de mérlegre téve, hogy az elmúlt egy évben milyen személyes fejlődésen ment keresztül, azt mondja, megérte a sok idő- és energiabefektetés. Az üzletember elmesélte, hogy hogyan köt ki valaki Szaúd-Arábiából éppen a Corvinus-MSM-Seed Executive MBA programján, illetve azt is, hogy milyen készségeit fejlesztette a képzés.
Budapesti Corvinus Egyetem

Sayed Junaid 16 éve dolgozik a világ egyik vezető építőipari cégének, jelenleg értékesítési és üzemeltetési vezetőként. A Corvinus-MSM-Seed Executive MBA képzésére azért jelentkezett, mert úgy érezte, eljött számára az idő a szintlépésre az üzleti életben. Az indiai származású üzletember 2008 óta Szaúd-Arábiában él családjával, a Corvinus-MSM-Seed Executive MBA képzésére is onnan ingázik. Két kisgyerek és egy vezető munkakör mellett, havonta több ezer kilométert ingázni és egy EMBA programon teljesíteni nem kis vállalás volt részéről, de a képzés felénél járva Junaid azt mondja, hogy megérte a sok áldozat. Beszélgetésünk elején rögtön adódott a kérdés, hogy Szaúd-Arábiából hogyan talál rá valaki a Corvinus-MSM-Seed Executive MBA képzésére. Nos, Junaid nem bízta a véletlenre a döntését. 

„Nézd, én üzletember vagyok – mondja nevetve – alaposan utánajártam és utánaszámoltam, hogy melyik régióban elérhető Executive MBA képzés éri meg a legjobban a befektetett pénz és energia tükrében. A Corvinus-MSM-Seed EMBA képzés volt egyrészt ár-érték arányban a legjobb, másrészt a legmeggyőzőbb is a személyes látogatás alkalmával” – magyarázza Junaid, aki miután eldöntötte, hogy európai Executive MBA programot szeretne elvégezni, a bécsi, varsói és prágai képzési lehetőségeknek is utánajárt, de végül Budapest és a Corvinus mellett döntött.  

A közép-európai régióban elérhető Executive MBA képzések közötti mérlegelésnél fontos szempont volt számára, hogy ne egy tömegképzésre jelentkezzen, hanem olyan kiscsoportos programra, ahol kvázi csapattá kovácsolódnak társaival a képzés ideje alatt: „szerintem egy Executive MBA képzés esetében a különböző iparágakból érkező, már szintén vezetőként dolgozó csoporttársak tapasztalatai és az egymástól való tanulás pont ugyanannyira fontos, mint a tanárok, akik tanítanak, illetve hogy legyen múltja, neve az egyetemnek.” 

Arra a kérdésre, hogy hogy érzi, milyen készségeit fejlesztette eddig a legjobban az Executive MBA program, Junaid azt válaszolja, hogy nehéz lenne egy-egy területet kiemelnie, mert az egész személyiségét és vezetői látásmódját alaposan átformálta a képzésen eddig eltöltött egy év: „a képzés közben jöttem rá, hogy a jó vezetéshez hozzátartozik a figyelmes hallgatás is. Én korábban vezetőként nem tulajdonítottam nagy jelentőséget annak, hogy a döntéseim meghozatala előtt meghallgassam mások véleményét is.  Ma már ezt máshogy gondolom, és a csapatmunka szerepét is sokkal fontosabbnak tartom.” 

Junaid úgy érzi, hogy az esettanulmányok csoporttársakkal közös megoldásából tanulta a legtöbbet, nem csak azért, mert a céges működés szinte minden aspektusát érintették ezek a feladatok, hanem mert az elméletben tanultakat azonnal ki is tudták próbálni a gyakorlatban, ezáltal sokkal jobban rögzült a friss tudás.  

„Az arab üzleti világból érkezve az én esetemben még az is nagy hozzáadott értéke volt ennek a képzésnek, hogy alapos áttekintést adott az európai gazdaság és pénzügyi piac működéséről” – mondja Junaid, aki azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy karrierje egy pontján majd Európába költözzön családjával és a régióban vállaljon felsővezetői szerepet.  

„Ebben az évben minden szabadidőmet és energiámat lefoglalta a munka, a család és a képzés közötti egyensúlyozás, és persze a Budapest – Szaúd-Arábia között röpködés – mondja – de végülis nem árultak zsákba macskát a tanárok, már az első, személyes ismerkedésen elmondták, hogy nagyok az elvárások és feszes a tempó ezen a képzésen, cserébe jól felkészítenek a felsővezetői létre. Minden személyes áldozattal együtt is – amit eddig meg kellett hoznom a tanulás érdekében – úgy érzem, sokszorosan meg fog térülni, hogy belevágtam a Corvinus-MSM-Seed Executive MBA programjába.” 

A következő karrierállomás még képlékeny Junaid számára, felmerült, hogy a közeljövőben családjával visszatérjenek Indiába, de egy esetleges európai vezetői karrierút is abszolút számításba jöhet számára. A felsővezető pozíciók megpályázásánál nagy előnyt jelentő Executive MBA végzettség elvégre hamarosan a zsebében lesz, onnantól pedig még jobban kinyílik a világ számára.

 

Jelentkezz Corvinus-MSM-Seed Executive MBA képzésünkre június 3-ig early bird kedvezménnyel!

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.17. - 12:44:59