Házi rétes, méz, chili és ribizlibor is kapható a Corvinus piacán október 3-án, kedden, ahol helyi és fenntartható termékeket lehet vásárolni corvinusos termelőktől.
Miután felülmúlta a várakozásokat az első Corvinus termelői piac májusban, újra piacnapot szervez az egyetem. Az október 3-ai vásáron őszi idényzöldségek és -gyümölcsök, tejtermékek, gyümölcslé, méz, sajtok, chilitermékek, mikrozöldek, szörpök, lekvárok, ribizlibor, házi rétesek, piték és hústermékek közül is válogathatnak az érdeklődők. A helyi termelők nagy részét a Corvinus volt és jelenlegi hallgatói adják. A piac 9:30 – 15:30 között van nyitva az egyetem a C épület előtt a Közraktár utca és a Csarnok tér sarkán, a IX. kerületben.
A Corvinus kezdeményezése az első egyetemi piac Magyarországon. A piacot az egyetem Fenntartható Fejlődés Intézetének Agrárgazdaságtan Tanszékén dolgozó munkatársak szervezik: Maró Gréta PhD-hallgató, Török Áron tanszékvezető és Maró Zalán Márk egyetemi tanársegéd. A vásárláshoz mindenképp érdemes hozni vászontáskát, hogy fenntartható csomagolásba kerülhessenek a termékek, valamint készpénzt, mert nem mindenhol lehet kártyával fizetni.
A Corvinus-piacon többek között az alábbi termelőkkel lehet majd találkozni:
Ágfalvai Lili saját, őstermelői mézeket hoz. Másodéves hallgató a nemzetközi kapcsolatok szakon, és az egyetem mellett méhészkedik, illetve még csak inkább segít a méhek körüli munkákban, például piacokra jár árulni.
Anna a Házi Rétes Tura képviseletében nap mint nap frissen, saját tésztából húzott technikával, egyedi és hagyományos receptek alapján készült rétest fog árulni. Jelenleg 17-20-féle rétes szerepel a kínálatában: 13 édes, 1 sós és 3 cukormentes íz.
Bertók Bence 11 éve foglalkozik húsokkal rendezvényeken, piacokra egy éve jár árulni az Agancsos nevű termékekkel: kapható lesz 100%-os szarvaskolbász, szalámi, extra csípős snackkolbász (cabanossi), 85%-os szarvaskolbász és -szalámi csemege, illetve csípős fűszerezéssel lókolbász és -szalámi, szürkemarha szalámi, libatepertő, paprikás mangalicatepertő, libából és kacsából tepertőkrém, valamint zsírban májak.
Borda Áron őstermelőként dolgozik a Szentendrei-szigeten, családi gazdaságban. Tehéntejet és tejtermékeket, házi tojást, idényzöldségeket és hústermékeket fog árulni. Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szakon végzett 2018-ban, vállalkozásfejlesztés mesterszakon 2021-ben, 2022 óta pedig a Gazdálkodástani Doktori Iskola agrárgazdasági specializációján PhD-hallgató.
Czeczó Ottó a Desszertplatz létrehozásával az apró örömöket kívánta a mindennapok részévé tenni, a piacon pite és csokis tarte kapható majd.
Gabitól és Tünditől Bogyóka szörpök és lekvárok érkeznek Az 1998-as alapítású családi gyümölcstermesztő gazdaság Kosdon, Vác mellett 2012-től társult Tündével és együtt készítenek lekvárokat és szörpöket, termékeikkel piacon, boltokban és éttermekben is lehet találkozni a Dunakanyarban. Készítenek még zöldségkrémeket, rostos ivóleveket és savanyúságot is.
Szabó Attila 2017-től termeszt chilit, a Red Habanero fajtával kezdte. A Nico Chilifarm már sokféle chilivel és kibővült termékpalettával várja a vásárlókat.
Sziszi és Dávid a Lajos-Király Manufaktúrában 2015-től készíti ribizliborait, Dávid nagyszüleinek földjén Verpeléten, többnyire fesztiválokra, de országosan jó néhány üzletnek és étteremnek is. A borok mellett készítenek pálinkát, szörpöt, bonbont és szárított gyümölcsöt is.
Szücs Milán értékesítési és marketingreferens a családi gazdaságban (Borbás Kert), és jelenleg növényorvosnak tanul. Gyümölcslét, almachipset, almát fog árulni. 2021-ben végzett az egyetem vidékfejlesztési agrármérnök szakán.
Viszkok Márió elsősorban mikrozöldek termesztésével foglalkozik az Aprókertünk nevű helyi, családi vállalkozásban.
Zsuzsi és Zoli készíti a Zsuzsi Sajtokat. Gazdaságukat 2015-ben alapították tejtermelő gazdaságnak, 2018-ban gazdasági okokból kísérletezni kezdtek sajtkészítéssel. 2019 óta foglalkoznak sajtjaik értékesítésével.
Vágólapra másolva
Süti és adatkezelés
A legjobb élmények biztosítása érdekében technológiákat, mint például sütiket használunk az eszközinformációk tárolására és/vagy elérésére. Ezekhez a technológiákhoz való hozzájárulás lehetővé teszi számunkra az olyan adatok feldolgozását, mint a böngészési magatartás vagy egyedi azonosítók ezen az oldalon. A hozzájárulás megtagadása vagy visszavonása negatívan befolyásolhat bizonyos funkciókat és jellemzőket.
Funkcionális
Always active
A műszaki tárolás vagy hozzáférés szigorúan szükséges a felhasználó vagy előfizető által kifejezetten kért szolgáltatás használatának lehetővé tétele, vagy kizárólag az elektronikus hírközlő hálózaton keresztüli kommunikáció lebonyolítása céljából.
Beállítások
A műszaki tárolás vagy hozzáférés szükséges a felhasználó vagy előfizető által nem kért beállítások tárolásához.
Statisztikák
A műszaki tárolás vagy hozzáférés, amely kizárólag statisztikai célokat szolgál.A műszaki tárolás vagy hozzáférés, amely kizárólag névtelen statisztikai célokból történik. A felhatalmazás hiányában, az internetszolgáltató önkéntes együttműködése nélkül vagy harmadik fél további adatai nélkül, az ezen célból tárolt vagy lekért információk általában nem használhatók fel azonosításra.
Marketing
A műszaki tárolás vagy hozzáférés szükséges a felhasználói profilok létrehozásához, hirdetések küldéséhez, vagy a felhasználó nyomon követéséhez egy vagy több weboldalon hasonló marketingcélokra.