Ugrás a fő tartalomra
Vissza2023.10.03.

Termelői piacot tart ma a Corvinus

Házi rétes, méz, chili és ribizlibor is kapható a Corvinus piacán október 3-án, kedden, ahol helyi és fenntartható termékeket lehet vásárolni corvinusos termelőktől.
Budapesti Corvinus Egyetem

Miután felülmúlta a várakozásokat az első Corvinus termelői piac májusban, újra piacnapot szervez az egyetem. Az október 3-ai vásáron őszi idényzöldségek és -gyümölcsök, tejtermékek, gyümölcslé, méz, sajtok, chilitermékek, mikrozöldek, szörpök, lekvárok, ribizlibor, házi rétesek, piték és hústermékek közül is válogathatnak az érdeklődők. A helyi termelők nagy részét a Corvinus volt és jelenlegi hallgatói adják. A piac 9:30 – 15:30 között van nyitva az egyetem a C épület előtt a Közraktár utca és a Csarnok tér sarkán, a IX. kerületben.  

A Corvinus kezdeményezése az első egyetemi piac Magyarországon. A piacot az egyetem Fenntartható Fejlődés Intézetének Agrárgazdaságtan Tanszékén dolgozó munkatársak szervezik: Maró Gréta PhD-hallgató, Török Áron tanszékvezető és Maró Zalán Márk egyetemi tanársegéd. A vásárláshoz mindenképp érdemes hozni vászontáskát, hogy fenntartható csomagolásba kerülhessenek a termékek, valamint készpénzt, mert nem mindenhol lehet kártyával fizetni.   

A Corvinus-piacon többek között az alábbi termelőkkel lehet majd találkozni:  

Vágólapra másolva
×