A december 3-án megrendezett eseményen a hazai és az uniós élelmiszer-minőségrendszerek, és a magyar származásra utaló védjegyek és védjegyrendszerek bemutatása kerültek a középpontba.
A Budapesti Corvinus Egyetem intézetvezetője, Jámbor Attila szerint fontos feladatuk a szemléletformálásban, a fenntarthatóságra nevelésben szerepet vállalni. Derdák Gábor a NAK Kistermelői, együttműködési és helyi kezdeményezések osztályának vezetője megosztotta, hogy a védjegyek a termelőnek is előnyösek, mert hozzájárulnak a termékhez kapcsoló bizalom kialakításához. Fieszl Csaba, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat főtitkára is beszédet mondott, amiben hangsúlyozta, hogy fontos a rövid ellátási láncok és helyi termékek jelenlétének erősítése.
Török Áron, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezetője a magyar fogyasztók körében ismert élelmiszer-minőségrendszerekről és a vásárlási motivációkról tartott előadást, ami itt is elérhető. A nemzeti címkék ismertsége a hazai fogyasztók körében jellemzően magasabb, de azt is megtudhatták a résztvevők, hogy egy címke bejáratásához sok idő és egyéb erőforrás is szükséges.
Az előadás után megkezdődött az első kerekasztal beszélgetés és a további előadások is, ahol a részvevők minannyian kiemelték a védjegyek azon előnyét, hogy a közös marketing erejük által sokkal költséghatékonyabbak.
Az esemény alatt termelői piac is várta a résztvevőket, ahol termelők és védjegy jogosultak mutatkoztak be és értékesítettek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Corvinus piac fenntartásában is közreműködik azzal a céllal, hogy támogassa és népszerűsítse a hazai termékeket és a fogyasztók asztalára megbízható, kiváló minőségű magyar termékek kerüljenek.
A kép forrása: nak.hu