Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Több mint 150 jubileumi díszoklevelet adott át az Egyetem egykori hallgatóinak

2022-10-20 13:29:48

Rubin-, vas-, gyémánt- és aranydiplomát adományozott a Budapesti Corvinus Egyetem a 70, 65, 60 és 50 éve diplomát szerzett volt hallgatóinak.

A Főépület aulájában 159 jubileumi díszoklevelet nyújtott át Prof. Dr. Szabó Lajos György rektorhelyettes, Dr. Habis Helga dékán és Dr. Major Klára intézetvezető.

„Hatalmas öröm számunkra, hogy most itt, az aulánkban fogadhatjuk és köszönthetjük Önöket, és adhatjuk át a jubileumi díszokleveleiket. Szeretnénk elismerni és megköszönni azt a sok évtizedes áldozatos munkát, szakmai és közéleti teljesítményt, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy Egyetemünk évtizedek óta az ország és a régió meghatározó felsőoktatási intézménye” – kezdte beszédét Prof. Dr. Szabó Lajos György rektorhelyettes.

A rektorhelyettes ünnepi beszédében röviden összefoglalta a Budapesti Corvinus Egyetem sikereit, a fontosabb változásokat, nehézségeket, így többek között szólt az újjászervezett működésről, a megújított képzésekről és a hallgatóközpontú modellváltásról, amely még rugalmasabb struktúrát tesz lehetővé a jövőben. Említést tett arról is, hogy a Financial Times brit lap ismét a világ száz legjobb üzleti képzése közé sorolta a Budapesti Corvinus Egyetem vezetés és szervezés mesterszakját.

Van azonban, ami nem változott – folytatta a rektorhelyettes. „Közgázosnak lenni korábban presztízs, mérce, garancia volt – s nincs ez ma sem másképp corvinusosként. Önök alumniként egy olyan különleges közösséget formálnak, amelynek tagjai lehetnek akár a világ bármely pontján, egymásra találnak. Nem csupán a közös alma materhez fűződő emlékek miatt – az elhivatottság, a szakma iránti alázat és a tehetséggel, tudással járó felelősség is összeköti Önöket” – mondta Prof. Dr. Szabó Lajos György.

Az ünnepség részeként összesen 159 jubileumi oklevelet nyújtott át Prof. Dr. Szabó Lajos György rektorhelyettes. Egy fő, egy 70 éve végzett közgazdász vehetett át rubindiplomát, a végzés 65 évfordulójára emlékezve pedig 8-an kaptak vasdiplomát. 11 egykori hallgatónak adományoztak gyémántdiplomát a 60 éves jubileum tiszteletére, a fél évszázada végzett 139 hallgatónak pedig az aranyoklevélhez gratulált a rektorhelyettes.

Az ünnepség előtt és után az eseményre érkezett egykori hallgatók örömmel nosztalgiáztak szaktársaikkal és emlékeztek vissza az Egyetemen töltött évekre, életük talán legmaradandóbb, legszabadabb, legvidámabb időszakára, ahol a tanulás mellett szerelmek és igaz barátságok is köttettek.

Fotós: Lékó Tamás

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.20. - 04:24:17