Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Tudtad, hogy hazánk elsőszámú gazdasági partnere Németország, Ausztria és Svájc? Légy Te az, akiért versengenek a DACH cégek!

2024-07-24 09:41:00

Pénzügy-számvitel, alkalmazott közgazdaságtan, gazdálkodási és menedzsment, gazdasági informatikus vagy nemzetközi gazdálkodás szakra vettek fel? Megvan a B2-es nyelvvizsgád német nyelvből? Szívesen tanulnál szakmai tárgyakat is németül, amik nagyban segíthetnek egy menő nemzetközi állást szerezni a későbbiekben, idehaza vagy külföldön? Akkor a DSG-t Neked találták ki!
Budapesti Corvinus Egyetem

Több, mint 30 éve oktat szakmai tárgyakat német nyelven a Budapesti Corvinus Egyetemen működő DSG Német Nyelvű Gazdaságtudományi Képzési Központ, a Passaui Egyetemmel közreműködve. Számos neves hazai és német oktató tevékenykedik nálunk, így a Központ diákjai a legszínvonalasabb oktatásban részesülnek. A magyar oktatók mellett a Passauból érkező professzorok jellemzően új nézőponton keresztül mutatják be a tananyagot, ezzel is elősegítve a hallgatók nemzetközileg stabil tudásszerzését.  

A DSG-ben olyan magyarul vagy angolul is kötelező tárgyakat tudsz elvégezni, mint például Allgemeine Betriebswirtschaftslehre (vállalatgazdaságtan), Investition und Finanzierung (vállalati pénzügyek) vagy éppen Marketing. Fontos, hogy ilyenkor nem kell magyarul vagy angolul is felvenned ezeket a tárgyakat, elég németül, ezáltal elkerülöd a dupla tárgyfelvételt, és a kreditet be fogják számolni a kötelező tárgy kreditjének. Ezen kívül a DSG szervezésében részt vehetsz számos közösségi és szakmai programon, mint például a hagyományos őszi (és tavaszi) Studienreise a három folyó városába, Passauba, vagy a bécsi Wirtschaftsuni-ra, mi több, DAAD ösztöndíjasként akár egy fél évet is eltölthetsz Németországban!  

Ősszel szeretnénk az újonnan csatlakozott diákokat megismerni és megmutatni nekik a DSG-ben rejlő értékeket. Ezért idén szeptember 25-én – a tavalyi nagy siker után – újra megrendezzük az Elsős Estet (Erstsemester-Abend), amelynek célja, hogy az új DSG-s hallgatók megismerhessék a szaktársaikat, az oktatókat és a központ demonstrátorait is. A kötetlen este folyamán találkozhatnak a DSG igazgatójával, Huszák Lorettával, illetve alumnikkal is, akik mesélnek a jelenlegi munkahelyükről és arról, hogyan tudták kamatoztatni a DSG-ben megszerzett tudást a szakmai életben. Az este folyamán mindvégig lesz lehetőséged szabadon ismerkedni és a kapcsolati hálódat építeni. Ne hagyd ki, nagyon sok szeretettel várunk a szeptember 25-én! 

A DSG-ben a vállalati kapcsolatokra is nagy hangsúlyt fektetünk. Előző tanévben ellátogattunk a kecskeméti Mercedes gyárba, ahol a gyár Finance & Controlling területének vezetője, Karsten Twele tartott izgalmas előadást számunkra, majd ezután megnézhettük a szerelőüzemet is.  

Az újonnan alapult DSG Club diákszervezetünk pedig számos programmal készül a gólyáknak (is), amivel nem csak szakmailag fejlődhetnek, hanem egy összetartó közösség tagjává is válhatnak.  

További részletes tájékoztatásért és információkért látogassatok el az Onboarding héten az DSG standjához, vagy keress minket a gólyatáborban! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.24. - 10:20:07