Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Újabb corvinusos sikerek

2022-05-30 12:04:47

Corvinusos hallgatók nyerték el a „Best Interactive Dashboard” különdíjat a PRMIA Risk Managmenet Challenge globális döntőjében.

Tóbiás Patrícia Ivett, Simon Zalán Máté, Szabadfalvi Dániel és Sztáray Bence, Biztosítási és pénzügyi matematika, valamint Pénzügy mesterszakos hallgatóink nyerték meg a PRMIA Risk Management Challenge nemzetközi esettanulmány verseny londoni regionális fordulóját. Ezzel bejutottak a globális döntőbe, ahol elnyerték a „Best Interactive Dashboard” különdíjat. 

Az angol nyelven zajló versenyen a csapat az éghajlatváltozás jelzáloghitelekre gyakorolt hatásának, valamint az abból adódó banki kockázatoknak a témakörét dolgozta fel, és mindhárom fordulóban kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A versenyen világszerte 219 versenyző, 56 csapat vett részt, melyből a legjobb 12 csapat mérhette össze tudását a globális döntőben. 

Az előzetes fordulóban leadott vezetői összefoglalójukkal hallgatóink kvalifikálták magukat a regionális fordulóba. Ebben az évben a magyar régióból érkező csapatok a második fordulóban a londoni régió csapataival együtt versenyeztek, ahol szakmai zsűri előtt prezentálták megoldásukat. Hallgatóink a francia csapattal egyetemben megnyerték ezt a fordulót, ezáltal kvalifikálták magukat a nemzetközi döntőbe.  

A globális döntőben hallgatóink csapata a világ legjobb 12 csapatának egyikeként versenyzett a világ számos helyéről érkező versenytársaikkal: Egyesült Államok (New York, Boston), Kanada (Toronto, Montreal), Hong Kong, Franciaország (Lyon). Ebben a fordulóban a kibővített megoldásukat ismertették, emellett a verseny főtámogatója, a MathWorks által kitűzött feladat értelmében egy ingatlanportfólió kockázatait kellett vizsgálniuk, elemezniük és vizualizálniuk egy interaktív dashboard segítségével. 

Csapatunk remekül szerepelt a döntőben, pozitív visszajelzéseket kapott, s elnyerte a „Best Interactive Dashboard” különdíjat, valamint minden csapattag „PRMIA Sustaining” tagságot kapott. 

Köszönjük a csapat mentorának, Dr. Dömötör Barbarának a felkészítést! 

Itt és itt lehet bővebben olvasni a döntőbe jutott csapatokról és a díjazottakról. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.19. - 04:58:31