Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Üzleti adattudomány szakmai nap a Gellért Campus Adatterében

2024-06-19 10:31:00

2024. június 7-én az Adatelemzés és Informatika Intézet, valamint az Adatelemző Központ szervezésében a HCL Technologies Starschema Kft. együttműködésével tartottuk meg az első üzleti adattudomány szakmai napot.
Budapesti Corvinus Egyetem

Elsőéves adattudós, valamint felsőbb éves statisztika demonstrátorok, illetve szakkollégisták vegyes csapatokban versenyeztek. A történet a Game of Thrones világába kalauzolt el bennünket. A csapatoknak megfelelő szállást kellett találni valamelyik választott karakter – influenszer, kém, producer, sárkányidomár, lelkes turista – számára. A különböző karakterek más-más igényekkel, motivációkkal rendelkeztek, amikhez a csapatoknak igazodniuk kellett. A valós adatokból készített adatbázis remek lehetőséget teremtett egyszerűbb lekérdezések elvégzésére az elsőévesek számára, valamint komplexebb gépi tanuló modellek építésére a felsőbb évesek számára.

A zsűri a megoldások pontossága, a prezentáció színvonala, valamint a csapattagok együttműködés alapján a Smurfs csapatnak (Dócs Dávid, Nagy Balázs, Szabó Bence, Rátosi Márton) ítélte az első díjat, amihez ezúton is gratulálunk!

Nagyon köszönjük a HCL Technologies Starschema Kft. csapatnak, akik egyben az alumnink tagjai is, azaz Sepp Norbertnek, Böjte Bertának, Sepp Mártonnak, Szenthelyi Kristófnak a teljes, angol nyelvű workshop megszervezését.

Borbásné Szabó Ildikó és Madari Zoltán

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.18. - 01:09:38