Budapesti Corvinus Egyetem

EN

Filozófia, politika, gazdaság (PPE)

alapképzés

Filozófia, politika, gazdaság minden együtt, ami a körülötted levő világ megértéséhez kell! 1 képzés, 3 tudásterület, rengeteg lehetőség.

Magyarországon elsőként a Corvinuson indul a PPE (Philosophy, Politics, Economics) alapképzés. A szak angolszász képzési hagyományokat követő szemléletet honosít meg, amely Európa-szerte terjed: a gazdaság, a társadalom és a politika egymással összefüggő kérdéseit filozófiai megalapozással és igényességgel tárja föl a jövő nemzedék tagjai számára. Képzésünk mély és megbízható alapokat biztosít mindazoknak, akik a politika, a gazdaság, a tudomány irányába szeretnének továbblépni, elemzőként, vezetőként.  

A képzést minden társadalomtudományok iránt érdeklődő középiskolásnak ajánljuk. A 8 specializáció révén pedig széleskörű azon területek száma, amelyekben a képzés alatt elmélyülhetnek hallgatóink. 

A képzés angol nyelven indul!

Helyszín: Budapest
Nyelv: angol
Munkarend: nappali
Képzési idő: 6 félév
Finanszírozás: Corvinus Ösztöndíj vagy önköltségi díj

Az elmúlt évek ponthatárai

Karrierlehetőségek

Mivel szakunk teljesen új képzés Magyarországon, még nincsenek arról adataink, hol helyezkedtek el egykori hallgatóink; viszont látjuk, hogy azokban az országokban, amelyekben már jelentős hagyománya van, a társadalmi elit utánpótlásának egyik legjelentősebb forrása ez a képzés. 

Leendő végzettünk 

  • átlátja a társadalmi, gazdasági és politikai problémákat, képes lesz lehetséges válaszok értelmezésére, összevetésére, kritikai elemzésére.
  • megérti a legmeghatározóbb nemzeti és nemzetközi társadalmi, politikai és gazdasági kérdéseket.
  • tisztában lesz a politika és gazdaság összefüggéseivel, a politikatudomány és a közgazdaságtan alapvető elméleteivel és elemzései módszereivel.
  • képes lesz a politikai és a gazdasági folyamatok, jelenségek komplex értelmezésére, etikai aspektusainak felismerésére.
  • klasszikus műveltséggel és filozófiai problémaérzékenységgel rendelkezik.
Budapesti Corvinus Egyetem

Specializációk

Gazdaságpolitika és globalizáció összefüggései

Magyar politikai rendszer

Modern politikai problémák

Modern Philosophy and Global Issues

Politika és filozófia

Politika és gazdaság

Mitől egyedi a képzés?

  • Magyarországon egyedülálló, 2023-ban a Corvinus Egyetemen indult elsőként.
  • a képzés átfogó, interdiszciplináris szemléletmódja mellett alapos ismereteket és kompetenciát kínál a mesterképzésen egy-egy területre specializálódóknak.
  • a filozófiai, politikatudományi vagy közgazdaságtani specializációk helyett tematikus specializációk közül választhatnak hallgatóink.
  • a bolognai folyamat előtt a Corvinus Egyetem elődjein végzett oktatók ilyen jellegű képzésben vettek részt.
Budapesti Corvinus Egyetem

Várnagy Réka

szakfelelős

egyetemi docens

Kedves Érdeklődő!

A 21. század humán-, gazdaság-, és társadalomtudományokra összpontosító egyetemén nem szakmákat, hanem tudáselemeket adunk át, amelyekből a jövő vezetői építkezhetnek, s amelyeket elképzeléseik szerint bővíthetnek. Érzékelve a jelentős érdeklődést középiskolások részéről, és ismerve a világ vezető angolszász egyetemeinek hasonló képzéseit, amelyek a klasszikus műveltséget és a politikai-gazdasági vezető pozíciók betöltéséhez szükséges praktikus tudást ötvözik, a Corvinus kidolgozta ennek az alapszaknak a magyar változatát, és 2023-tól elsőként el is indította. Nem kell már a középiskolában, esetleges információk alapján arról határoznod, hogy gazdasági vagy politikai tudásra lesz-e szükséged: erről még ráérsz dönteni, miután mindkettővel megismerkedtél, úgy, hogy ehhez a filozófia, benne elsősorban az etika és a tudományfilozófia adja meg a szükséges humán távlatot. Három félév után  több, a szakterületek különböző kombinációiból összeállított specializációk közül választhatsz, hogy a számodra legfonotosabbnak tartott tudományterületeken mélyebben el tudj mélyülni. Csatlakozz a 21. század elitjéhez! 

Milyen mesterszakon tudsz tovább tanulni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Segítségre van szükséged?

Felvételivel kapcsolatos kérdésekben keresd kollégáinkat a felvi.corvinus@uni-corvinus.hu e-mail címen vagy a +36 30 145 6675 telefonszámon.

Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem

Légy képben! Kövess minket friss információkért és iratkozz fel a hírlevelünkre!

X