Budapesti Corvinus Egyetem

EN

Kommunikáció- és médiatudomány

alapképzés

Legyél az újmédia szakértője! Válj a legjobb kommunikációs stratégává!

Alapszakunk a tudományág neves képviselőivel, a gazdasági szakértelem bevonásával, pszichológiai ismeretekkel, professzionális médiastúdióval nyújt versenyképes tudást a szervezeti és közéleti kommunikáció területén. Az országban egyedülálló módon a szakos tanulmányok mester-, majd doktori szinten is folytathatók. Azoknak ajánljuk, akik a média és a kommunikáció területén szeretnének elhelyezkedni. Szakunkon a legújabb kutatások alapján foglalkozunk a személyes és digitális kommunikációval, vizuális és virtuális kommunikációval, a társadalmi, közéleti és kultúrák közötti kommunikáció jelenségeivel, hallgatóink így elsajátítják a stratégiai kommunikáció készségeit és a digitális közélet és a szervezeti kommunikáció legfontosabb ismereteit. 

A képzés angol nyelven indul!

Helyszín: Budapest
Nyelv: angol
Munkarend: nappali
Képzési idő: 6 félév
Finanszírozás: Corvinus Ösztöndíj vagy önköltségi díj

Az elmúlt évek ponthatárai

Karrierlehetőségek

Hallgatóink átlagosan a végzést követő két hónapon belül munkát találhatnak kommunikációs ügynökségeknél; PR-feladatokat, stratégiai tanácsadást ellátó szervezeteknél; rendezvényszervező és tréningcégeknél; kommunikációs és sajtó(fő)osztályokon; nyomtatott, elektronikus és online médiumoknál, kiadóknál. A Diplomás Pályakövető Rendszer adatai szerint a szakon végzettek a diplomás átlagfizetést 64%-kal meghaladó kezdőfizetésre számíthatnak. 

Betölthető pozíciók: digitális médiamenedzser, szerkesztő-riporter offline és online médiumoknál, junior PR-menedzser, szövegíró, szóvivő, sajtóreferens. 

Végzett hallgatóink hosszú távon átlagosan csaknem 40%-kal magasabb fizetést kapnak, mint azok, akik más egyetemen végezték el ugyanezt a szakot.* 

*A DPR AAE 2022-es adatbázis legfrissebben végzettjeinek adatai alapján  

Budapesti Corvinus Egyetem

Specializációk

Public Communication

Közéleti kommunikáció

Közéleti kommunikáció

Global Connections & Communications

Community Communication

Global Social Challenges

Mitől egyedi a képzés?

  • a hallgatók viszonylag kis létszáma a magyar felsőoktatásban megszokottnál jóval szorosabb és intenzívebb tanár-diák kapcsolat kialakítását teszi lehetővé; 
  • az országban egyedülálló módon a hallgató a tanulmányait a kiváló alapszak után mester-, majd doktori szinten is folytathatja a Corvinuson;
  • a legújabb kutatások alapján foglalkoznak a személyes és digitális kommunikációval, vizuális és virtuális kommunikációval, a társadalmi, közéleti és kultúrák közötti kommunikáció jelenségeivel;
  • könnyedén elsajátítják a stratégiai kommunikáció készségeit, a digitális közélet és a szervezeti kommunikáció legfontosabb ismereteit.

Fordulj hallgatói nagykövetünkhöz!

Mindenképpen olyan embernek ajánlanám ezt a képzést, aki extrovertált, szociális, kommunikatív, nyitott és szereti kiélni a kreativitását. Ezen a szakon naprakésznek kell lenni, hiszen percről-percre változnak a trendek, az infokommunikációs technológiák, így aki passzívan áll ezekhez a változásokhoz, vagy nem lehetőségként tekint rájuk, amiket alkalmazni lehet a munkái során, annak nem való ez a szak/szakma. Ezen kívül jó, ha egyedi vagy, vannak forradalmi ötleteid, melyekkel ki tudsz tűnni a tömegből. Fontos emellett az alkalmazkodókészség, hiszen ez egy olyan szakma, ahol emberekkel kell interaktív kapcsolatot kialakítani, de mindenki más, így értened kell az emberek nyelvén, tudni kell, kihez milyen módon szólsz hozzá. 

Az egyetemen számos diákszervezet van, ahol szakmailag is lehet fejlődni. Az én szakomon nagyon tetszik, hogy az órák interaktívan zajlanak, az oktatók vendégelőadókkal dolgoznak együtt, amelyek még színesítik az órákat. 

Témák, melyben Dorina segítségét kérhetitek:

  • Általános információ a szakról
  • Diákszervezet ( Tourism Club) 
  • Általános tanácsadás 
  • Szakmai gyakorlat 
  • Egyetemmel kapcsolatban álló mentorprogram (Protege mentorprogram) 
  • Szabadidős tevékenységek 
  • Szabadon választható tárgyak 
Budapesti Corvinus Egyetem

Szabados Dorina

Kommunikáció- és médiatudomány alapszakos hallgató

dorina.szabados@stud.uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Bokor Tamás

szakfelelős

egyetemi docens

Kedves Érdeklődő!

Fel kell készülni a jövőre. Ehhez olyan tudásra és képességekre, van szükség, amelyek a szüntelen fejlődés lehetőségét kínálják. Ma valamennyi hazai és nemzetközi elemző szerint a legfontosabb munkapiaci készség a kommunikáció. A kommunikáció tehát a kulcs a jövőhöz, szakmai és magánéleti szempontból egyaránt. Képzésünkön ezt a kulcsot adjuk az Ön kezébe: személyközi, szervezeti és médiakommunikációs készségeket sajátíthat el, amelyek segítségével megnyílnak az ajtók Ön előtt, úgy az online, mint az offline világban. Jelentkezzen hozzánk, és fedezzük fel együtt, hogyan válhat hivatásos, sikeres és hatékony kommunikátorrá! 

Milyen mesterszakon tudsz tovább tanulni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Segítségre van szükséged?

Felvételivel kapcsolatos kérdésekben keresd kollégáinkat a felvi.corvinus@uni-corvinus.hu e-mail címen vagy a +36 30 145 6675 telefonszámon.

Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem

Légy képben! Kövess minket friss információkért és iratkozz fel a hírlevelünkre!

X