Budapesti Corvinus Egyetem

EN

Nemzetközi tanulmányok

alapképzés

Ismerd meg, milyen folyamatok működtetik a világot!

Nem kell már most tudnod, hogy pontosan mivel szeretnél foglalkozni később, itt a helyed, ha nyitott vagy más kultúrák iránt, szeretsz nyelveket tanulni és szeretnéd átlátni a világot mozgató összefüggéseket. 

A megújult Nemzetközi Tanulmányok alapképzés célja, hogy a nemzetközi kapcsolatok világában eligazodni képes, a nemzeti és a regionális érdekeket megfelelően képviselni tudó, a globális problémák iránt érzékeny, az európai integrációs folyamatból származó kihívások kezelésére alkalmas, más kultúrák megismerésére nyitott értelmiségieket képezzen.

A több tudományterületet felölelő képzésen elmélyedhetsz a nemzetközi politikatudomány, gazdaság, jog és történelem világában.  A képzés első felében megszerzel minden elengedhetetlen alaptudást, majd 6-féle specializációnk közül te választhatod ki, hogy milyen területen szeretnél elmélyülni, legyen az például a világgazdaság, a nemzetközi kommunikáció, vagy a társadalmi kihívások területe. A képzés gyakorlatókuszú, kiscsoportos szemináriumokon sajátíthatod el az itt szerzed tudás tetemes részét.  

A képzés angol nyelven indul!

Helyszín: Budapest
Nyelv: angol
Munkarend: nappali
Képzési idő: 6 félév
Finanszírozás: Corvinus Ösztöndíj vagy önköltségi díj

Az elmúlt évek ponthatárai

Karrierlehetőségek

Elhelyezkedhetsz közszférában, külügyi területen, nemzetközi szervezeteknél, civil szervezeteknél, bármely kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal bíró vállalatnál nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Kelet-Európában más országaiban is diplomataként, referensként, külpolitikai elemzőként. 

A szakon végzettek már frissdiplomásként átlagosan több mint 30%-kal magasabb fizetést kapnak, mint ha más hazai egyetemen ugyanekkor végezték volna el ezt az alapképzést.*

*A DPR AAE 2022-es adatbázis legfrissebben végzettjeinek adatai alapján  

Budapesti Corvinus Egyetem

Specializációk

European Studies Specialisation

European Studies Specialisation

European Studies Specialisation

World Economy

Global Social Challenges

Magyar politikai rendszer

Mitől egyedi a képzés?

  • Az intenzív héten olyan nemzetközi szervezeteket látogatunk meg, mint az ENSZ Bécsben, vagy az Európai Unió Brussuelben. 
  • Oktatóink egyben a terület legelismertebb hazai kutatói is, ami révén mindig friss és naprakész tananyaggal várunk. 
  • A képzés nyelve angol, de lehetőséged lesz más idegen nyelvet is elsajátítani. 
  • r a képzésen nemzetközi környezetben tanulhatsz, hiszen a világ számos pontjáról érkeznek hozzánk tehetséges diákok.  
  • Rendszeresen előadásokat és szemináriumi foglalkozásokat tartanakoktatnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyarországra akkreditált diplomácia képviseletek és nemzetközi szervezetek (EU, UNICEF, IOM, UNHCR, stb.) képviselői. 

Fordulj hallgatói nagykövetünkhöz!

Annak ajánlanám ezt a szakot elsősorban, aki kíváncsi, nyitott a világra és folyton tudásszomjas. Továbbá, érteni akarja az aktuális nemzetközi politikai eseményeket, illetve nem fél a kihívásoktól és hajlandó rengeteg energiát belefektetni a jövőjébe. Ahogy megyünk felfelé szemeszterenként, annál nehezebb és nagyobb kihívást jelentő tárgyakkal találkozhatunk. Viszont, ha elég elkötelezett vagy és hiszel magadban, minden teljesíthető és elképesztően sokat tudsz kivenni a képzésből. Az egyetem egy ilyen nemzetközi szakon megmutatta nekem, hogy milyen kicsi is a világ és milyen jól tudok együttműködni más származású korombeliekkel angolul. Mindezen kívül pedig megtisztelő, hogy órákat hallgathatok a szakma kiválóságaitól és beszélhetek velük személyesen az aktuális politikai eseményekről. A Corvinuson tanulni érték, boldog vagyok, hogy itt lehetek.

Témák, melyben kérhetitek Norbert segítségét:

  • Általános információk a szakról  
  • Egyetemi élet
  • Általános tanácsadás
  • Szabadon választható tárgyak 
Budapesti Corvinus Egyetem

Bajnai Lucia

Nemzetközi tanulmányok (angol nyelven) alapszakos hallgató

lucia.bajnai@stud.uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Gálik Zoltán

szakfelelős

egyetemi docens

Kedves Leendő Diákunk!

Örömmel köszöntünk benneteket az ország vezető Nemzetközi Tanulmányok alapképzésén, amely 1963-ban indult, és idén pedig az aktuális hallgatói igényekhez igazítva megújult. Az itt töltött 3 év alatt kiemelt figyelmet fordítunk képzés interdiszciplináris jellegére, azaz, hogy számos tudományterületbe betekintést nyerhessetek, de a szilárd módszertani alapok átadása sem marad el. Várunk benneteket, hogy együtt fedezzük fel a világ működését! 

Milyen mesterszakon tudsz tovább tanulni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Segítségre van szükséged?

Felvételivel kapcsolatos kérdésekben keresd kollégáinkat a felvi.corvinus@uni-corvinus.hu e-mail címen vagy a +36 30 145 6675 telefonszámon.

Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem

Légy képben! Kövess minket friss információkért és iratkozz fel a hírlevelünkre!

X