Budapesti Corvinus Egyetem

Kommunikáció- és médiatudomány - alapképzés

Kommunikáció- és médiatudomány - alapképzés

Szabados Dorina

Legyél az újmédia szakértője! Válj a legjobb kommunikációs stratégává!

Alapszakunk a tudományág neves képviselőivel, a gazdasági szakértelem bevonásával, pszichológiai ismeretekkel, professzionális médiastúdióval nyújt versenyképes tudást a szervezeti és közéleti kommunikáció területén. Az országban egyedülálló módon a szakos tanulmányok mester-, majd doktori szinten is folytathatók. Azoknak ajánljuk, akik a média és a kommunikáció területén szeretnének elhelyezkedni. Szakunkon a legújabb kutatások alapján foglalkozunk a személyes és digitális kommunikációval, vizuális és virtuális kommunikációval, a társadalmi, közéleti és kultúrák közötti kommunikáció jelenségeivel, hallgatóink így elsajátítják a stratégiai kommunikáció készségeit és a digitális közélet és a szervezeti kommunikáció legfontosabb ismereteit.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Az elmúlt évek ponthatárai

Karrierlehetőségek

Hallgatóink átlagosan a végzést követő két hónapon belül munkát találhatnak kommunikációs ügynökségeknél; PR-feladatokat, stratégiai tanácsadást ellátó szervezeteknél; rendezvényszervező és tréningcégeknél; kommunikációs és sajtó(fő)osztályokon; nyomtatott, elektronikus és online médiumoknál, kiadóknál. A Diplomás Pályakövető Rendszer adatai szerint a szakon végzettek a diplomás átlagfizetést 64%-kal meghaladó kezdőfizetésre számíthatnak.

Betölthető pozíciók: digitális médiamenedzser, szerkesztő-riporter offline és online médiumoknál, junior PR-menedzser, szövegíró, szóvivő, sajtóreferens.

Budapesti Corvinus Egyetem

Végzett hallgatóink hosszú távon átlagosan csaknem 40%-kal magasabb fizetést kapnak, mint azok, akik más egyetemen végezték el ugyanezt a szakot.*

*A DPR AAE 2022-es adatbázis legfrissebben végzettjeinek adatai alapján 

Specializációk

Választhatod a Duális képzési formát!

Szerezz többéves, releváns munkatapasztalatot még a tanulmányok ideje alatt!

A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatásod a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzésed pedig a választott partnerszervezetnél történik. Duális képzésben részt vevő hallgatóként így bepillantást nyersz az általad választott partnerszervezet működésébe, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma alapjait.

Mitől egyedi a képzés?

• a hallgatók viszonylag kis létszáma a magyar felsőoktatásban megszokottnál jóval szorosabb és intenzívebb tanár-diák kapcsolat kialakítását teszi lehetővé;

• az országban egyedülálló módon a hallgató a tanulmányait a kiváló alapszak után mester-, majd doktori szinten is folytathatja a Corvinuson;

• a legújabb kutatások alapján foglalkoznak a személyes és digitális kommunikációval, vizuális és virtuális kommunikációval, a társadalmi, közéleti és kultúrák közötti kommunikáció jelenségeivel;

• könnyedén elsajátítják a stratégiai kommunikáció készségeit, a digitális közélet és a szervezeti kommunikáció legfontosabb ismereteit.

Kedves érdeklődő!

Fel kell készülni a jövőre. Ehhez olyan képességekre, tudásra van szükség, amely a fejlődés lehetőségét kínálja. Ma valamennyi hazai és nemzetközi elemző szerint a legfontosabb munkapiaci készség a kommunikáció. A kommunikáció tehát a kulcs a jövőhöz, szakmai és magánéleti szempontból egyaránt. Képzésünkön ezt a kulcsot adjuk az Ön kezébe: személyközi, szervezeti és médiakommunikációs készségeket sajátíthat el, amelyek segítségével megnyílnak az ajtók Ön előtt, úgy az online, mint az offline világban. Jelentkezzen hozzánk, és fedezzük fel együtt, hogyan válhat hivatásos, sikeres és hatékony kommunikátorrá!

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Bokor Tamás
szakfelelős
Egyetemi Docens

Milyen mesterszakon tudsz tovább tanulni?

Budapesti Corvinus Egyetem

#együttalegjobbak

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyere el online nyílt napunkra!

Várunk 2024. január 25-én! 

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelentkezz a Felvi.hu-n!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Olvasd el a 2024-es Felvételi kiadványunkat!

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
Hungary 1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.03.29. - 15:10:21