Budapesti Corvinus Egyetem

Nemzetközi tanulmányok - alapképzés

Nemzetközi tanulmányok - alapképzés

Bajnai Lucia

Ismerd meg, milyen folyamatok működtetik a világot!

A Nemzetközi Tanulmányok alapképzés célja, hogy a nemzetközi kapcsolatok világában eligazodni képes, a nemzeti és a regionális érdekeket megfelelően képviselni tudó, a globális problémák iránt érzékeny, az európai integrációs folyamatból származó kihívások kezelésére alkalmas, más kultúrák megismerésére nyitott értelmiségieket képezzen. A szakot azoknak ajánljuk, akik szívesen tanulnak idegen nyelvet, és érdeklődnek a külügyi karrier iránt.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Az elmúlt évek ponthatárai

Karrierlehetőségek

Elhelyezkedhetsz közszférában, külügyi területen, nemzetközi szervezeteknél, civil szervezeteknél, bármely kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal bíró vállalatnál nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Kelet-Európában más országaiban is diplomataként, referensként, külpolitikai elemzőként.
Budapesti Corvinus Egyetem

A szakon végzettek már frissdiplomásként átlagosan több mint 30%-kal magasabb fizetést kapnak, mint ha más hazai egyetemen ugyanekkor végezték volna el ezt az alapképzést.*

*A DPR AAE 2022-es adatbázis legfrissebben végzettjeinek adatai alapján 

Specializációk

Választhatod a Duális képzési formát!

Szerezz többéves, releváns munkatapasztalatot még a tanulmányok ideje alatt!

A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatásod a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzésed pedig a választott partnerszervezetnél történik. Duális képzésben részt vevő hallgatóként így bepillantást nyersz az általad választott partnerszervezet működésébe, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma alapjait.

Mitől egyedi a képzés?

• Rendszeresen előadásokat és szemináriumi foglalkozásokat tartanak a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyarországra akkreditált diplomácia képviseletek és nemzetközi szervezetek (EU, UNICEF, IOM, UNHCR, stb.) képviselői.

•  A magas szintű elméleti képzés mellett a képzés során a hallgatóknak lehetőség van a gyakorlati oldalról is betekinteni a diplomácia életbe, a nemzetközi szervezetek munkájába. 

Kedves érdeklődő!

Kevés olyan izgalmas dolog létezik az üzleti életben, mint nemzetközi partnerekkel dolgozni egy-egy izgalmas projekten, mint Makó helyett Sanghajban eladni a cég legújabb kütyüjét vagy egy német vállalat argentin menedzserével gondolkodni az indonéziai leányvállalat vietnámi befektetései lehetőségein. Ez talán bizarrnak tűnhet, de nem az; a szakon végzett diákjaink közül sokan élnek át hasonló élményeket, akár mindennapi munkájuk részeként. Amennyiben a fenti gondolatok felcsigázták az érdeklődését: ismerje meg, milyen út vezet a továbbtanulási döntéstől egy izgalmas nemzetközi karrierig.

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Karicsek László
szakfelelős
Egyetemi Docens

Milyen mesterszakon tudsz tovább tanulni?

Budapesti Corvinus Egyetem

#együttalegjobbak

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyere el online nyílt napunkra!

Várunk 2024. január 25-én! 

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelentkezz a Felvi.hu-n!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Olvasd el a 2024-es Felvételi kiadványunkat!

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
Hungary 1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.04.19. - 10:27:31