Budapesti Corvinus Egyetem

Politikai gazdaságtan – mesterképzés

Válaszd a vezetők tudását!

Szakunk célja, hogy hallgatóinkat felkészítsük időszerű hazai és nemzetközi gazdasági és politikai események és jelenségek értelmezésére, valamint sokszínű módszertani eszközkészlet alkalmazásával politikai és gazdasági rendszerek átfogó, összehasonlító elemzésére. A képzés során a hallgatók izgalmas és változatos, az elmélet és gyakorlat egyensúlyát szem előtt tartó ismeretanyagot szereznek a különböző politikai és gazdasági intézményrendszerek működéséről, gazdasági fejlődésben játszott szerepükről, egymásra hatásukról, változásukról, szándékolt és nem szándékolt következményeikről. Az alább megjelölt közgazdaságtudományi és társadalomtudományi szakokról alapfokú diplomával érkezők számára egyaránt lehetőség nyílik arra, hogy a várható piaci igényeknek megfelelő, célzott és strukturált ismereteket szerezzenek a két tudományterület metszetébe tartozó témákról.

Felvételi vizsga

Legalább jó minősítésű, nálunk szerzett diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyed a nappali mesterképzéseinken.* 

*Kivéve az eltérő felvételi kritériumrendszerű képzések: az angol nyelvű Vezetés és szervezés és az MBA programok. 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Kreditelismerési eljárás

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Két diploma és a világ vezető üzleti képzései 

A CEMS Master in International Management programba bekerülve egy félévet a CEMS 33 vezető üzleti iskoláinak egyikében teljesítesz. Projektek, készségfejlesztő szemináriumok és karrierprogramok során több mint 70 CEMS vállalati partner kapuja nyílik meg előtted. A CEMS diplomáddal egy 20.000 fős globális alumni hálózat tagjává válsz. 

Budapesti Corvinus Egyetem

Karrierlehetőségek

Végzett hallgatóink nemzetközi tanácsadó cégeknél, multinacionális vállalatoknál, nemzetközi kormányközi és nem kormányközi szervezeteknél, kutatóintézeteknél, valamint a hazai médiában, államigazgatásban és elemző intézetekben helyezkedhetnek el, elsősorban tanácsadói, elemzői, vagy projektvezetői munkakörben.

Szakfelelősi köszöntő

Miután a Corvinuson nemzetközi tanulmányok szakon diplomáztam, elvégeztem a leuveni egyetem nemzetközi gazdálkodás mesterképzését is. E két diplomának a birtokában tudatosult bennem, hogy a politikai gazdaságtan izgalmas és változatos eszköztára kínálja a legjobb alapokat napjaink legégetőbb társadalmi és gazdasági kérdéseinek megválaszolásához. Mi a közepes jövedelmi csapda, hogyan érinti például a közép-európai térséget és hogyan kerülhető el? A különböző politikai és gazdasági intézményrendszerek miként segítik, vagy éppen hátráltatják a növekedést és felzárkózást? Miért nehéz egy-egy gazdasági rendszert megreformálni és milyen nem szándékolt társadalmi és gazdasági következményei lehetnek az ilyen kísérleteknek? A politikai gazdaságtan egyedülálló módszertani és elméleti tárháza átfogó, rendszerszintű rálátást és válaszokat nyújt a fentiekhez hasonló kérdésekre. Éppen ezért jó szívvel ajánlom ezt a mesterképzést mindazoknak, akik megalapozott, magabiztos tudás és kritikus szemlélet birtokában szeretnének eligazodni a hazai és nemzetközi politika és gazdaság egymást átszövő, összetett világában.

Budapesti Corvinus Egyetem

Medve-Bálint Gergő 
Szakfelelős

Egyetemi docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

A politikai gazdaságtan a modern politikatudomány és közgazdaság-tudomány klasszikus forrása, ugyanakkor élő és egyre népszerűbb szak világszerte. Változatos elméleti és módszertani eszköztárával összetett politikai, társadalmi és gazdasági kérdések magas szintű megértését teszi lehetővé. Magyarországon először indítjuk útjára a szakot, amelyen két specializáció közül (Közép- és Kelet Európa politikai gazdaságtana; Globális politikai gazdaságtan) lehet választani. A képzés nyelve angol, ennélfogva nemzetközi hallgatói gárdára számítunk, annál is inkább, mert a közép-európai régióban is egyedülállóan robusztus, elméletileg megalapozott képzést kínálunk.

Budapesti Corvinus Egyetem

Nézd vissza online nyílt napunkat!

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelentkezz a Felvi.hu-n!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.04.20. - 13:10:12