Budapesti Corvinus Egyetem

Turizmus-vendéglátás - alapképzés

Turizmus-vendéglátás - alapképzés

Budapesti Corvinus Egyetem

Legyél a fenntartható turizmus szakértője!

A szakon célunk olyan közgazdászok képzése, akik képesek projektvezetőként, középvezetőként a turisztikai vállalkozások és térségek menedzselésére, irányítására, a legújabb módszerekkel elemzik és értik a piacot, fenntartható szemléletben kezelik a turisztikai vállalkozásokat és térségeket és képesek vonzó, élményt biztosító kínálatot kialakítani.

A szak csak Székesfehérváron indul és ott duális képzésben is elérhető. Azoknak ajánljuk, akik szeretnek nyelveket tanulni, emberközpontúak, jól kommunikálnak, türelmesek, és érdeklődnek a turizmus világa iránt.

Még ennyi ideig módosíthatod a megjelölt egyetemek sorrendjét a Felvi.hu-n keresztül:

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Miből érettségizz?

Két tárgyat kell teljesítened legalább középszinten az alábbi listából, valamint egy emelt szintű érettségit kell tenned, amit kiválaszthatsz a listában szereplő tárgyakból, de választhatsz mást is:

  • gazdasági ismeretek
  • egy idegen nyelv*
  • informatika
  • matematika
  • történelem
  • földrajz
  • egy gazdaságtudományi szakmai előkészítő tárgy**
  • egy gazdaságtudományi ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy***
  • egy gazdaságtudományágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy****

*Választható idegen nyelvek: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol.
**Gazdaságtudományi szakmai előkészítő vizsgatárgyak: informatikai alapismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan vagy elméleti gazdaságtan), ügyviteli alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek.
*** Gazdaságtudományi ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak: informatika ismeretek, kereskedelem ismeretek, közgazdaság ismeretek, turisztika ismeretek, ügyvitel ismeretek, vendéglátóipari ismeretek.
**** Gazdaságtudományi ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak: irodai ügyviteli ismeretek, idegennyelvű ügyviteli ismeretek.

Az elmúlt évek ponthatárai

Karrierlehetőségek

Elhelyezkedhetsz turisztikai vállalkozások projekt-és középvezetőjeként, rendezvényszervezőként. Végzős hallgatóinkat gyakran már az egyetem padjaiból elviszik. Különösen a szállodaiparban, utazási irodákhoz, attrakciókhoz vagy éppen turisztikai desztinációk szervezeteihez, marketing-szervezetekhez kerülnek. Jellemzően nagyon gyorsan találnak munkát, néhány hét alatt. Többségében marketing és értékesítési területre és front office tevékenységre keresik a végzős diákjainkat, ugyanakkor sokan közülük már az egyetem alatt megtervezik és végzésükkor elindítják saját vállalkozásukat, a legkülönbözőbb ötletek mentén, a szakmai partnerekkel közös projektfeladatokból nyert inspirációk mentén.

Karrierlehetőségek

A szak felkészít külföldi és hazai karrierre, az üzleti és az akadémiai pályán egyaránt. Hallgatóink elsősorban pénzügyi és számviteli mesterprogramokon folytatják tanulmányaikat, akik pedig a munka világát választják, jó eséllyel pályáznak kis-közép, és multinacionális vállalatok, befektetési bankok, kereskedelmi bankok, könyvvizsgáló-, adó- és üzleti tanácsadó cégek, valamint a felügyelő szervek és a gazdaságpolitika meghatározó intézményeihez.

A szak előnye, hogy bár a pénzügyi, számviteli terület van fókuszban, a szak elvégzése nem korlátozza a további tanulási lehetőségeket, megfelelő módszertani alapozást nyújt a kvantitatív jellegű mesterszakokra, de a menedzsment típusú továbbtanulást is előkészíti.

Betölthető pozíciók: pénzügyi elemző, tervező, modellező, értékelő, kockázatkezelő, könyvelő, könyvvizsgáló, kontroller, adótanácsadó.

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudást meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fog keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világkörüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Választhatod a Duális képzési formát!

Szerezz többéves, releváns munkatapasztalatot még a tanulmányok ideje alatt!A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatásod a felsőoktatási intézmény

ben, a gyakorlati képzésed pedig a választott partnerszervezetnél történik. Duális képzésben részt vevő hallgatóként így bepillantást nyersz az általad választott partnerszervezet működésébe, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma alapjait.

Mitől egyedi a képzés?

• Projektszemléletet erősítő gyakorlat-központú oktatás 

• A hallgatók éles projektekben szerezhetnek valós tapasztalatot a hazai turisztikai szakma képviselőivel való együttműködések révén 

• Tervezési, elemzési folyamatok megtanítása a képzés során    

• Duális képzési formában is elérhető 

• Rendezvényszervezés témában sajátíthatnak el a hallgatók speciális ismereteket, választható modul keretében. 

Mitől egyedi a képzés?

• Rendszeresen előadásokat és szemináriumi foglalkozásokat tartanak a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyarországra akkreditált diplomácia képviseletek és nemzetközi szervezetek (EU, UNICEF, IOM, UNHCR, stb.) képviselői.

•  A magas szintű elméleti képzés mellett a képzés során a hallgatóknak lehetőség van a gyakorlati oldalról is betekinteni a diplomácia életbe, a nemzetközi szervezetek munkájába. 

Kedves érdeklődő!

Szeretettel várunk a szakunkra, ha a legjobbak között szeretnéd elsajátítani azt, hogy hogyan lehet turisztikai vállalkozásokat, rendezvényeket, célterületeket fejleszteni és menedzselni. A képzésünkben a gyakorlat-orientáltságra vagyok a legbüszkébb: arra, hogy hallgatóink éles projekteken keresztül, valós szakmai problémákon dolgoznak az órákon, a szakmai partnereinkkel közösen. Mindez a duális oktatásunk során válik teljessé, amikor is 4 félév tiszta szakmai gyakorlatot szereznek a hallgatók, akik aztán igazán népszerűek a munkaerőpiacon. Találkozzunk a szakunkon!

Budapesti Corvinus Egyetem

Pinke-Sziva Ivett
szakfelelős
Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza január 27-én tartott online nyílt napunkat!

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Olvasd el felvételi
kiadványunkat!

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
Hungary 1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.04.20. - 08:45:12