Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Az Outlook Levélszemét mappájába érkező levelek ellenőrzése

A kéretlen levelek ellen nehéz védekezni, mivel tartalmuk, feladójuk mindig változik. A szűrést öntanuló mechanizmusok végzik, azonban nem létezik tökéletes megoldás. Ezért kiemelten fontos a Levélszemét (spam) mappa folyamatos monitorozása és a tévesen odakerült e-mailek jelentése. Ehhez kínál pár hasznos tanácsot a Corvinus Informatika.
Computer

A levelezőrendszerek spamszűrői nem működnek mindig tökéletesen: vagy túl szigorúak (ebben az esetben hasznos leveleket is spamként kezelnek), vagy túl engedékenyek (néhány gyanús e-mailt átengednek a szűrőn).

Jelenleg az Egyetemen az Outlook, a Microsoft 365 levelezőrendszere használatos, amely a szigorúbb szabályok szerint működik, a szűrést a szolgáltató szabályozza, az Informatika munkatársainak nincs módosítási lehetősége. Ezért érdemes időnként ellenőriznünk a Levélszemét (spam) mappa tartalmát, mert előfordulhat, hogy néhány fontos levél oda sorolódott.

Amennyiben tévesen levélszemétnek megjelölt e-mailt talál a felhasználó, jelenteni kell a szolgáltató (Microsoft) felé. A spamszűrő rendszer az ilyen felhasználói jelzések alapján tanul, azaz minél többször megjelölik a leveleket, annál pontosabban fog működni a szűrő. Ilyen esetben nem átmozgatni kell az adott levelet a Beérkezett üzenetek mappába, hanem jelenteni az alábbi módon.

  • Az online verzióban:
  • Az asztali verzióban:
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 11:56:16