Ugrás a fő tartalomra
Vissza az eseményekhez

A gyermekek helyzete itthon és a fejlődő országokban 

Kerekasztal-beszélgetés a Közép-Európa Társaság szervezésében.
2023.04.26. 17:20
1093. Budapest, Fővám tér 8.
Budapesti Corvinus Egyetem

Nyelv: magyar 

Szerte a világban a gyermekeknek különféle nehézségekkel kell szembenézniük. Míg Magyarországon elsősorban a családon belüli erőszak, fizikai/pszichés bántalmazás vagy a család széthullásának feldolgozása említhető többek között a kiemelt problémák között, addig a fejlődő világ fiatal generációnak szintén nehéz sorsokkal és korlátozott lehetőségekkel kell megküzdeniük. A visszamaradott oktatási és egészségügyi rendszer további tényezőkként járulnak hozzá a gyermekek kitörésének korlátozásához. 

A kerekasztal-beszélgetés vendégei, az SOS Gyermekfalvak és az Afrikáért Alapítvány, habár két különböző kontinensen és más-más oldalról megközelítve, mégis azért dolgoznak, hogy javítsák a gyermekek életkörülményeit, biztosítsák számukra a szerető és motiváló közeget, valamint megadják nekik a reményt és a lehetőséget egy szebb jövő eléréséhez. 

A beszélgetés során részleteiben is megismerhetjük a gyermekek kihívásait mind itthon, mind pedig a fejlődő világban, megtudhatjuk, milyen lehetőségek vannak a segítségnyújtásra és mit is tesznek pontosan ezen kiemelkedő magyar civil szervezetek a munkásságuk során. 

 Az esemény interaktív jellege révén lehetőség nyílik a kérdések feltevésére és a szakértőkkel való párbeszédre. Az előadás nyitott mindenki számára, beleértve az egyetemi hallgatókat, oktatókat, valamint az érdeklődőket. 

Előadók: 

  • France Mutombo (Kongói Demokratikus Köztársaság tiszteletbeli főkonzulja és az Afrikáért Alapítvány elnöke) 
  • Dobó Andrea (SOS Gyermekfalvak, vállalati adománygyűjtője)  

Ne hagyd ki ezt az értékes lehetőséget a tudásod bővítésére és a világ megismerésére! Mindenkit szeretettel várnak a szervezők április 26-án 17:20-kor a Budapesti Corvinus Egyetemen! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 12:51:16