Ugrás a fő tartalomra
Vissza az eseményekhez

A magyarországi gázpiac elmúlt évének áttekintése – REKK workshop

A földgázszektorról szóló európai diskurzust az idei évben az elszálló gázárak, a COVID utáni rekonstrukció, valamint a dekarbonizációs célkitűzések miatt a gáz megváltozott megítélése határozta meg.
2021.11.11. 15:00
1093. Budapest, Fővám tér
Online esemény
Információ: katalin.varga@rekk.hu

Itthon eközben a hosszú távú gázvásárlási szerződés újrakötése, a déli szállítási útvonal kialakítása és a CEEGEX likviditásának javulása voltak a további meghatározó fejlemények. Az immár hagyományos, a gázév zárása után megrendezett workshopon célunk a magyar gázpiaci trendek áttekintése a globális és a regionális fejlemények fényében. A REKK és a MEKH felvezető előadásai után online beszélgetésen értékelik az előző gázévet a szabályozó, a gázkereskedők és az infrastruktúra-üzemeltetők képviselőivel, valamint előre tekintve megvitatják, hogy milyen kihívásokat hoz a következő időszak.   

 

A workshopot 2021. november 11-én 15:00-kor Szabó László, a REKK kutatóközpont-vezetője nyitja meg. Ezután Kotek Péter, a REKK kutató főmunkatársa tart előadást Globális és regionális gázpiaci értékelések címmel, majd Csermely Ágnes, a MEKH főosztályvezetője beszél a hazai gázpiaci fejleményekről. 

 

Az előadásokat kerekasztal-beszélgetés követi az elmúlt év legfontosabb történéseiről és a következő időszak legjelentősebb kihívásairól. A beszélgetés résztvevői: 

  • Ferencz I. Szabolcs, elnök-vezérigazgató, FGSZ  
  • Fritsch László, vezérigazgató, MVM CEEnergy Zrt. 
  • Hiezl Gábor, vezérigazgató, MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. (felkérés alatt) 
  • Ságvári Pál, nemzetközi elnökhelyettes, MEKH  
  • Szabó Gergely, vezérigazgató, MET Magyarország 

A beszélgetés moderátora Takácsné Tóth Borbála (REKK). 

Az eseményt online rendezik meg, és az alábbi belépési linken érhető el. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 13:24:33