Ugrás a fő tartalomra
Vissza az eseményekhez

ASPA 8. Nemzetközi Fiatal Tudósok Műhelye a Corvinuson

Meghosszabbított jelentkezés június 6-ig! A jövő közigazgatási vezetőinek inspiráló képzését július 7-12. között a Gellért Campuson tartják.
2024.07.08. 09:00 – 2024.07.12. 11:00
Budapesti Corvinus Egyetem

Időpont: 2024. július 7-12. 

Helyszín: Corvinus Egyetem Gellért Campus 

 

A nemzetközileg elismert Amerikai Közigazgatási Társaság (ASPA), amelyet a közszolgálat első számú szakmai tagszervezeteként tartanak számon, pályakezdő kutatók – PhD-hallgatók, adjunktusok, posztdoktori ösztöndíjasok és tudományos pályafutásuk korai szakaszában lévő szakemberek számára szervez nyári kurzusokat. A 8. Fiatal Tudósok Nyári Műhelyének idén a Corvinus Egyetem ad otthont július 7. és 12. között. 

Meghosszabbított jelentkezés június 6-ig! A részletes program itt tekinthető meg. 

Az ASPA elnöke, Patria de Lancer Julnes (a képen) nemrégiben Budapesten véglegesítette a műhelyről szóló megállapodást, valamint megtekintette a Gellért Campust is, a közelgő nyári egyetem kijelölt helyszínét.

A Corvinus nemzetközi és hazai hírnevét a közigazgatás területén tovább erősíti a European Accreditation of Public Administration által akkreditált Public Policy and Management mesterprogram. Az egyetem Közpolitika Tanszéke továbbá szoros kapcsolatokat ápol kiemelkedő európai és globális tudományos szervezetekkel is. 

A workshop napirendjén számos érdekfeszítő szakmai program szerepel, beleértve fiatal és idősebb tudósok előadásait, szakmai fejlesztési műhelyeket és kapcsolatépítési lehetőségeket. A résztvevők emellett kiváló rangidős tudósok által nyújtott mentorálásban, egyéni konzultációkban és a kutatási érdeklődésükhöz és karriercéljaikhoz igazított csoportos beszélgetésekben is részt vesznek. 

A workshop változatos és inspiráló élményt ígér: a szakma nagyjainak előadásai és kiscsoportos viták mellett különféle kulturális programok is helyet kapnak. A műhely kiemelt témái közé tartozik a tudományos intézmények kiépítése, a tudományos munkaerőpiacon való érvényesülés, a tanítás felsőoktatási intézményekben, az írás és publikálás a tudományos életben, valamint a támogatások és ösztöndíjak elnyerése. 

Érdeklődni Hajnal Györgynél (Közpolitikai Tanszék vezetője) a gyorgy.hajnal@uni-corvinus.hu e-mail címen lehet. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.30. - 14:15:07