Ugrás a fő tartalomra
Vissza az eseményekhez

Hogyan ne pusztítsuk el magunkat a Földön? Friss Oscar-induló film a Corvinus Filmklubban

A vetítés után Temple Réka, a film producere lesz a meghívott vendég.
2023.09.21. 18:00
Budapesti Corvinus Egyetem

Időpont: 2023. szeptember 21. csütörtök, 18:00  

Helyszín: Corvinus Egyetem, Főépület, Faculty Club Színházterem (a Faculty Club a Főépület déli bejáratával szemben érhető el) 

Nyelv: magyar 

Facebook-esemény 

Oscar-induló filmmel veszi kezdetét a Corvinus Filmklub őszi szezonja. A Nemzeti Filmintézet néhány napja jelentette be, hogy Magyarország a Kojot négy lelke című animációs kalandfilmet jelöli a következő Oscar-díjátadó nemzetközi film kategóriájában. 

A Kojot négy lelke 2023-ban jelent meg, ami az indián teremtéstörténetet meséli újra a mitikus Kojot figurájával a középpontban. Gauder Áronnak, a Nyócker! című, nagy sikerű animációs film rendezőjének új alkotása napjaink legfontosabb kérdéseire keresi a válaszokat. Hogyan élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő? Hogyan ne pusztítsuk el magunkat a Földön? Ebben segíti a nézőt az indián mitológián alapuló film, amely máris számos díjat gyűjtött be világszerte. 

Az animációs filmeket felvonultató Annecy Film Festival programjában a Kojot négy lelke elnyerte a zsűri díját, emellett a sanghaji fesztiválon is a legjobb animációs film lett. Azóta több mint 30 fesztiválra kapott meghívást és a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon is fődíjat nyert.  

A Kojot négy lelke filmterve előtt Gauder Áron és a gyártó Cinemon Entertainment két rövidfilmet készített indián mesék alapján (Kojot és a szikla, Kojot és a sápadtarcú), amelyek szintén jelentős nemzetközi fesztiválsikereket értek el. 

A filmek producere, Temple Réka lesz a vendégünk a vetítés után, akivel nemcsak beszélget Sipos Júlia, az est házigazdája, de a közönség kérdéseire is válaszol. 

A Filmklub Facebook-eseménye itt érhető el. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 12:51:51