Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Mediatizált diskurzusok az európaizációról: Változó tájkép

A MEDIATIZED EU projekt zárókonferenciáját Brüsszelben rendezik meg.
2024.09.10. 09:30 – 2024.09.10. 17:30
Budapesti Corvinus Egyetem

Időpont: 2024. szeptember 10. 09:30 – 17:30  

Helyszín: Brüsszel Press Club, Rue Froissart 95, 1040. 

Az Empirikus Társadalomkutatási Központ az EU által finanszírozott MEDIATIZED EU projektben részt vevő konzorciumi partnereivel együtt örömmel meghívja Önt a projekt zárókonferenciájára, amelynek címe: „Mediatizált diskurzusok az európaizációról: Változó tájkép” című konferenciára. 

Az elmúlt négy év során a projektpartnerek az elit-média-nyilvánosság háromszögre összpontosítva azt vizsgálták, hogy a média diskurzusai hogyan konstruálódnak az európai projekt előmozdítása vagy akadályozása érdekében, és hogyan találnak visszhangra a nyilvánosság körében. A zárókonferencia bemutatja a kiterjedt, többlépcsős, országokat átfogó kutatásunk legfontosabb tanulságait arról, hogyan jelenik meg az EU a médiában, és hogyan befolyásolják ezek az ábrázolások a közvélemény megítélését. Tekintettel az európai projekt előtt álló jelenlegi kihívásokra, mélyreható vitát folytatunk ezen eredmények jelentőségéről és következményeiről. A hét célországból (Magyarország, Spanyolország, Írország, Belgium, Grúzia, Portugália és Észtország) érkező partnerek továbbá tényeken alapuló ajánlásokat tesznek az uniós döntéshozók felé a médiában és a közszférában az európaizációról folytatott egészséges, pluralista és konstruktív párbeszéd előmozdítására. 

Kérjük, regisztráljon itt, ha személyesen vagy online szeretne csatlakozni hozzánk. 

Online streaming link: https://bit.ly/3AJYP2H 

 

* A konferencia napirendjét a visszaigazoló e-mailek tartalmazzák. 

* Ez a projekt az Európai Unió H2020 kutatási és innovációs programjának támogatását élvezi a 101004534 – Mediatized EU – H2020 – SC6 – Transformations – 2020 számú támogatási megállapodás keretében. 

Vágólapra másolva
X
×