Ugrás a fő tartalomra
Vissza az eseményekhez

Virág helyett… Beszélgessünk!

Karrier és újratervezés – női módra/ Meetup a Corvinus hallgatóinak és munkatársainak
2022.03.08. 18:00 – 2022.03.09. 19:00
1093. Budapest, Fővám tér 8.
Faculty Club
Információ: kommunikacio@uni-corvinus.hu

Milyen a sikeres nő élete? Többet kell-e küzdenie karriercéljai eléréséért egy férfinál? Elfogadja-e szűkebb és tágabb környezete, hogy legalább olyan sikeres, mint a párja? Sok évszázadot és generációt követően új lehetőségek tárultak föl, új utak nyíltak a modern világban a nők számára önmaguk kiteljesítésére, és a női szerepek sokkal összetettebbé váltak. De nem mehetünk el szó nélkül a szomszédunkban zajló háború okozta traumák mellett sem. Egy krízis esetén hogyan alakulnak át a férfi és női szerepek, és miként tanulható a reziliencia (lelki ellenállóképesség és rugalmasság), ami segíti a nemvárt nehézségekkel és körülményekkel való megküzdést. 

A Corvinus hallgatóinak és munkatársainak szóló meetupján március 8-án 18.00 és 19.00 óra között ezt a témát járja körül Nagy Beáta, a Kommunikáció és Szociológia Intézet egyetemi tanára, a társadalmi nemek kutatója, valamint Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus és Dés Fanni, a Szociológia és Kommunikációtudományi Doktori Iskola hallgatója. 

A beszélgetés moderátora Nagy Beáta, közgazdász-szociológus, a társadalmi nemek kutatója, a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Szociológia Intézet professzora, a Corvinuson működő Társadalmi Nem- és Kultúrakutató Központ (http://gender.uni-corvinus.hu/) alapító igazgatója. Fő kutatási területe a társadalmi nemek és a munkaerőpiac. Beáta a Magyar Szociológiai Társaság elnöke, a European Consortium of Sociological Research elnökségi tagja, és részt vesz az MTA Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság munkájában is. A nők helyzete a magyar tudományos életben című Lannert Judittal közös tanulmányukért 2020-ban elnyerték a Polányi-díjat. 

Beszélgetőtársak: 

Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus, magánpraxisa mellett előadásokon, cikkekben, interjúkban népszerűsíti a pszichológiai ismereteket. Az Örökölt sors pszichológiai bestseller szerzője, melyben a transzgenerációs átadásokról, a korai kötődés felnőtt párkapcsolatokra gyakorolt hatásairól és a traumák élethosszig tartó befolyásáról ír. A kérdést tovább árnyalja új könyvében, a Szabad akaratban, ahol azt boncolgatja, miként irányíthatjuk szabadon életünket, hogyan teremthetünk olyan életet magunknak, amely a leginkább megfelel az elképzeléseinknek.  

Horváth Dorka 2015 óta a BOOKR Kids társalapító-ügyvezetője, amelyet a Tech5 a 100 leggyorsabban fejlődő Európai cég közé választott. Dorka szerepelt Forbes magazin a legtehetségesebb 30 év alattiak listáján. A Corvinus vállalati pénzügy szakán szerzett MSc fokozatot, majd elvégezte a (korábbi nevén) Társadalmi Kommunikáció Doktori Iskoláját,  tanított is új médiát. Foglalkozott politikai kommunikációval az Európai Parlamentben, dolgozott print és online médiumoknál. Párjával közösen alapított vállalkozásukkal sorra nyerik a hazai, régiós és nemzetközi versenyeket. 

Dés Fanni szociológus, szociális munkás (Helyzet Műhely), 2015-ben végzett az ELTE-n. Jelenleg a Szociológia és Kommunikációtudományi Doktori Iskola hallgatója, kutatási témája a prostitúció. Tágabb kutatási területe a nők elleni erőszak, a nők kizsákmányolásának struktúrái a kapitalista patriarchális világrendszerben. Szociális munkásként dolgozott a gyerekvédelemben, szerhasználókkal, prostitúcióban használt nőkkel, illetve nők elleni erőszak áldozataival. Legutóbbi kutatásában azt vizsgálta, mennyire nehéz stabil párkapcsolatot kialakítaniuk a származási közegükből kitörni igyekvő, felfelé mobilis nőknek. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 12:17:49