Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

A Corvinus adott otthont az AACSB akkreditációs konferenciájának

2024-06-20 11:37:00

2024. május 29-31. között a Budapesti Corvinus Egyetemen került megrendezésre az AACSB európai akkreditációs konferenciája.
Budapesti Corvinus Egyetem

Az eseményen több mint 230-an részt vettek, 40 ország 120 különböző felsőoktatási intézményét képviselve. 

A háromnapos program során a résztvevők elmélyülhettek az AACSB akkreditációval kapcsolatos kérdésekben, és eszmét cserélhettek az aktuális felsőoktatási trendekről is. A konferenciát Fehér Péter, nemzetközi kapcsolatokért és akkreditációkért felelős elnökhelyettes vezette, Stephanie Bryant-tel, az AACSB globális elnökhelyettesével közösen.  

A “keynote” előadást Dr. Mark Esposito, a Harvard Egyetem kutatója tartotta, aki a mesterséges intelligencia jövőbeli felhasználási lehetőségeiről adott elő, kitérve az új technológiák felsőoktatásban betöltött szerepére is. A mesterséges intelligencia további előadásokban is visszaköszönt: a résztvevők arra nézve is hasznos ötleteket szerezhettek, hogy napi munkájukat hogyan tudják megkönnyíteni a legújabb generatív MI szolgáltatások. 

A csütörtöki napon egy állófogadás keretében a nemrég átadott Gellért campuson is vendégül látta a Corvinus a résztvevőket, akik így a zöld környezetet, és a remek kilátást is élvezhették. Az új campus ugyanakkor nem csak az esti fogadás alkalmával volt téma. Másnap Barta Márton, a Corvinus stratégiai vezetője, Hana Machková, a Prágai Közgazdasági Egyetem rektorhelyettese, és Maha Mourad, a The American University in Cairo dékánhelyettese egy kerekasztal-beszélgetésen vitatták meg az egyetemi infrastruktúra fejlesztésével kapcsolatos trendeket és kihívásokat. 

A Budapesti Corvinus Egyetem 2022-ben Magyarországon elsőként, és eddig egyedüliként szerezte meg az AACSB akkreditációját, ami a gazdasági képzéseket nyújtó intézmények egyik legnívósabb minőségi elismerése. Az amerikai gyökerekkel rendelkező AACSB első alkalommal rendezett Magyarországon konferenciát, ami kiváló lehetőséget biztosított a Corvinus és más magyarországi egyetemek nemzetközi kapcsolatainak erősítésére.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.30. - 13:05:51