Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Bővült a nemzetközi partneregyetemeink listája

2022-02-17 10:23:38

5 új nemzetközi rangos partnerrel kötött a Corvinus megállapodást 2021-ben.

A Corvinus mintegy 250 partneregyetemmel rendelkezik a világ több mint 50 országából. A nemzetközi partnerhálózat folyamatos monitorozása rendkívül fontos, hogy hallgatóink kiváló partnereknél tudjanak nemzetközi részképzést folytatni.

2021-ben több rangos nemzetközi partnerrel kötöttünk megállapodást, így az alábbi intézményekbe is pályázhatnak már hallgatóink részképzésre:

  • Lomonosov Moscow State University (Oroszország)

    – A 2022-es QS World University Rankings rangsorban az előkelő 78. helyen áll, amivel az egyetlen orosz intézmény a lista top 100 egyeteme között. Oroszország első egyeteme volt, 1755-ben alapították, több Nobel-díjas tudóst nevelt, és ma mintegy 47.000 hallgatóval rendelkezik. Cserehallgatóinknak üzleti tudományok területén van lehetőségük itt tanulni.
  • National Research University Higher School of Economics (HSE University) Graduate School of Business, (Oroszország)

    – A HSE University Oroszország egyik legjobb egyeteme, mely a világranglistákon előkelő helyen szerepel: a QS a 2021 évi rangsorokban az egyetemet a 305., az üzleti tudományok területén a 131., közgazdaságtudomány terén a 76. helyen emeli ki.
  • Université Laval (Kanada)
    – Az Université Laval a legelső francia nyelvű észak-amerikai egyetem, melynek gyökerei 1663-ra nyúlnak vissza. Ma Kanada egyik legnagyobb egyeteme, közgazdaságtudományi területen 250-300. hely közé, üzleti tudományok területén 351-400. helyre sorolja a QS. Angol nyelvű oktatás is folyik a francia mellett, amely több mint 2500 külföldi hallgatót vonz évente.
  • Vrije Universiteit Amsterdam (Hollandia)
    – Az 1880-as alapítású Vrije Universiteit Amsterdam Hollandia legrangosabb egyetemei közé tartozik, melyet a QS 2021-ban világszinten a 201. helyre, tudományterületi besorolás szerint üzleti tudományok területén 151-200., a közgazdaságtudományi területen 92. helyre sorolt.
  • Washington State University (Egyesült Államok)
    – Az AASCB nemzetközi akkreditációval rendelkező egyetemet Times Higher Education 2021-es rangsorában általánosan és üzleti tudományok területén a 176. és a 200. hely közé sorolja,

Mi alapján történt a partnerek kiválasztása?

A Nemzetközi Bizottság 2021. június 10-i ülésén elfogadta a nemzetközi partnerkapcsolati szerződések hosszabbításának, illetve új szerződések megkötésének aktuális szempontrendszerét, mely az alábbi minőségi kritériumokat tartalmazza:

  1. az együttműködő partnerintézmény nemzetközi és hazai intézményi és szakterületi rangsorokban elfoglalt pozíciója
  2. nemzetközi akkreditációs és minősítési eredményessége
  3. nemzetközi szakmai hálózatokban való tagsága
  4. a partnerintézménnyel való szakmai kapcsolat előzménye és intenzitása (pl. hallgatói, munkatársi és oktatói mobilitás mértéke, közös kutatási pályázatok stb.)
  5. egyedileg mérlegelhető szempontok (pl. regionális fókusz, speciális képzési vagy doktori programok stb.)

2021 novemberében lezajlott nemzetközi részképzési pályázatra, azaz a 2022/23-as tanév őszi vagy tavaszi félévében megvalósuló mobilitásra 691 hallgató nyújtotta be a jelentkezését. Mivel még számos hely elérhető, a várhatóan májusban megnyíló részképzési pótpályázaton is érdemes részt venni azoknak, aki még nem pályáztak, de szeretnének 2023 tavaszán nemzetközi egyetemen tanulni.

Rangos partneregyetemeink várják oktatóink, kutatóink, szolgáltató területi munkatársaink látogatását is, valamint nemzetközi vendégoktatók és kutatók meghívására is van lehetőség. Javasoljuk kollégáinknak, éljenek a nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőségekkel a járványhelyzet javulásával.

A teljes partnerlista honlapunkon érhető el.

A részképzéssel kapcsolatos egyéb tudnivalók hallgatók számára itt találhatók.

Az oktatók és kutatók mobilitásáról itt találhatók információk.
Munkatársak mobilitása, plusz információk.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.01. - 04:23:50