Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Együttműködés született a QS és a Corvinus között

2024-06-11 15:55:00

Stratégiai partnerséget kötött a globális felsőoktatási elemzések egyik vezető vállalata, a Quacquarelli Symonds (QS) és a KIM, amelynek részeként - több hazai egyetem között - a Corvinust is tanácsadással és képzésekkel segítik annak érdekében, hogy az egyetem növelni tudja nemzetközi versenyképességét.
Budapesti Corvinus Egyetem

A hazai felsőoktatás erősítése érdekében hosszú távú stratégiai partnerséget kötött a Kulturális és Innovációs Minisztérium, illetve a világ egyik vezető felsőoktatási rangsorát kiadó vállalat, a Quacquarelli Symonds (QS). Az együttműködésben tizenegyk, területén a világ élvonalához közelítő magyar egyetem vesz részt, köztük a Corvinus. A partnerség elsődleges célja, hogy minél több hazai egyetem szerepeljen előkelő helyen a globális felsőoktatási rangsorokban.  

A megállapodás részeként a QS szorosan együttműködik a kiválasztott magyar egyetemekkel, szakmai és stratégiai útmutatást, illetve vezetői képzéseket biztosít számukra a globális felsőoktatás legjobb gyakorlatai alapján.  

„Ez egy kivételes lehetőség az egyetem nemzetközi reputációjának erősítésére. A QS olyan értékes adatokkal és nemzetközi jógyakorlatokkal rendelkezik a világ vezető egyetemeitől, amelyek megismerésével reményeink szerint a Corvinus is előre léphet majd a vezető globális felsőoktatási rangsorokban” – mondja Fehér Péter, az Egyetem nemzetközi vezetője, aki már el is kezdte az egyeztetést a QS szakembereivel.  

Fehér Péter elmondta, hogy első lépésként a stratégiafejlesztést, a kutatásfejlesztést, illetve a nemzetközi terület fejlesztését jelölték ki célnak az QS tanácsadóival a december végéig tartó együttműködési időszakra. Ennek részeként a QS szakemberei átnézik az egyetem stratégiáját és javaslatokat fogalmaznak meg az esetleges finomhangolásával kapcsolatban, illetve meghatározzák azokat a fejlesztési irányokat is, amik a nemzetközi rangsorokban való előre lépéshez szükségesek. 

„Az elkövetkező hónapokban elsősorban tanácsadói szerepben lesznek mellettünk a QS szakemberei, illetve év végéig öt vezetői workshopot is tartanak a fejlesztésre kijelölt területeken” – tette hozzá Fehér Péter.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.17. - 21:25:46