Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Kollaborációs turisztikai esetverseny egy kínai elit ligás egyetemmel

2024-06-06 10:22:00

"It was such a meaningful project for our students"
Budapesti Corvinus Egyetem

Ezekkel a szavakkal dicsérte Dr. Jenny Tian, a Chinese University of Hong Kong (a 36. legjobb egyetem a QS ranking világranglistája alapján) Real Estate igazgatója azt a kreatív, multikulturális és kimagasló szakmai tartalommal bíró időszakot, amelyet a Fenntartható Fejlődés Intézet vendégségében töltöttek 2024 májusában. Az egy hetes intenzív hallgatói munkát a Turizmus Tanszék szervezte, Szabóné Pintér Lívia és Irimiás Anna szakmai irányítása alatt. A program keretében a Corvinus Tourism Marketing and Management kurzus hallgatói és a Chinese University of Hong Kong diákjai közösen dolgoztak egy, a budapesti szállodák pozícionálását elősegítő projekten. A projektmunka különlegesége volt, hogy a feltáró kutatást négy exkluzív budapesti (Estilo Fashion Hotel, Barcelo Hotel, B&B Hotel és a Hotel Vision) szállodával kialakított együttműködés keretében végezhették el a diákok.  

A Hong Kongból érkező csoport vasárnap érkezett Budapestre, a hétfői napot a diákok egy rövid városnézéssel kezdték, majd megismerkedtek a kutatás tárgyát képező szállodákkal, és azok vezetőjével. A délutánt a diákok egy közös gulyásleves partival töltötték, így lehetőségük adódott arra, hogy kötetlen hangulatban és egy kreatív tevékenység során ismerkedjenek meg egymással. A közös főzéshez és csapatépítéshez a Meininger Hotel Budapest biztosította számukra a fantasztikus helyszínt. 

 

Az alapanyagok elkészítése és munkamegosztás a konyhában. 

 

Szabóné Pintér Lívia iránymutatása alapján készítették el a diákok a gulyáslevest, amelyet közösen fogyasztottak el a Meininger Hotel Budapest vendégkonyhájában. 

 A következő napokban az intenzív kutatási munka mellett a diákok és professzor asszony Gentiana Cheung, felfedezték Budapestet, bejárták a Corvinus campusait és jövőbeni közös projektekről, diákcseréről egyeztettek a Fenntartható Fejlődés Intézet vezetőjével.  

A projekt munkák eredményét a diákok egy szakmai zsűri előtt mutathatták be, amely hibrid formában zajlott le. A meghívott szálloda- és értékesítési vezetők elismeréssel szóltak a termékfejlesztést bemutató projektmunkákról.  

 

Hibrid projektbemutató esemény, amelyen a nyolc csapat ismertette termékfejlesztési javaslatát. 

A derűs hangulatú esemény során arra is lehetőség volt, hogy a közönség is értékelje az előadásokat, és a legkreatívabb projektmunka díját ítélje az általuk legjobbnak tartott csapatnak. 

 

Pillanatfelvétel a kreatív, építő jellegű szakmai eseményről 

A Turizmus Tanszék munkatársai, a Chinese University of Hong Kong képviselői, valamint a szakmai partnerek egyhangúlag gyümölcsözőnek tartották ezt az együttműködést és már dolgoznak azon, hogy jövőre minél több közös projekt, és diákcsere jöhessen létre.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.30. - 20:22:59