Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Már elérhető a Gazdasági Komplexitás Konferencia (CEC) részletes programja.

2024-06-13 09:20:00

A kétnapos eseményen az aktuális tudományos eredmények mellett a gazdasági komplexitás gyakorlati alkalmazása és jelentősége is kiemelt szerepet kap.
Budapesti Corvinus Egyetem

2024. július 11. és 12. között, a Corvinus Egyetemen kerül megrendezésre az első Conference on Economic Complexity (CEC). 

A világ számos pontjáról mintegy 70 jelentkező nyújtotta be absztraktját. A résztvevők négy nagyobb téma szerint hallgathatják majd a befogadott pályaművekről szóló előadásokat. 

Június 11-én, az amerikai Datawheel támogatásának köszönhetően a gazdasági komplexitás gyakorlati jelentőségéről is többet megtudhatunk. A résztvevők olyan vezetők előadásait hallgathatják meg, akik munkájuk során a döntéshozatali folyamatokban aktívan támaszkodnak a gazdasági komplexitás elméleti és módszertani eszközeire.   

A július 12-i zárónap szakmai programját követően az első 200 regisztrált vendéget egy esti hajókázásra invitálnak a szervezők.  

Részletes program 

Az eseményre 2024. július 1-ig lehet jelentkezni 

A rendezvény főszervezője a César A. Hidalgo professzor által vezetett Center for Collective Learning (CCL), amely Budapesten a Corvinus Institute for Advanced Studies (CIAS) részeként működik.  

A felmerülő kérdések esetén Hamar Veronika, a CCL ügyvezetője tud segíteni: veronika.hamar@uni-corvinus.hu. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.18. - 06:16:07