Ugrás a fő tartalomra

Felsőoktatás-menedzsment

Vezetői tudás, ami formálja a felsőoktatás jövőjét!

A képzés várhatóan 2025 februárjában indul.

A szakirányú továbbképzés célja, hogy felkészítsen a felsőoktatási és tudományos intézmények akadémiai és adminisztratív vezetői feladatainak sikeres ellátására. A programban az alapvető menedzsmentismeretek és az ágazatspecifikus tudás szerves egységet alkot, így segítve a hazai és nemzetközi trendekhez igazodó, hatékony és eredményes vezetést. A képzés során megszerzett ismeretek nemcsak az ágazati irányítók, hanem a köztes szervezetek és a felsőoktatási intézményekkel kapcsolatba kerülő szakemberek (pl. tanácsadók) számára is értékesek. 

A képzés épít a résztvevők meglévő szervezeti tapasztalataira, támogatja az egymástól való tanulást, valamint elősegíti a hálózatépítést. Gyakorlatorientált megközelítésében kiemelt szerepet kapnak a hazai és nemzetközi példák, minták, amelyek a képzést még gyakorlatiasabbá teszik. 

Kiknek a jelentkezését várjuk?​

A képzésünk minden felsőoktatási intézmény vezetőjének és leendő vezetőjének szól, legyen szó bármelyik szintről. Ha kutatóintézeti vezető vagy éppen ilyen pozícióra pályázol, akkor is itt a helyed. 

Továbbá, azoknak is ajánljuk, akik a felsőoktatási és tudományos intézmények irányításában, valamint szervezeteiben (pl. MAB, MRK, HÖOK) dolgoznak, vagy akik a felsőoktatás menedzsmentjével foglalkoznak – legyenek tanácsadók, informatikai szakemberek vagy akár újságírók. 

Ez a képzés segít bővíteni tudásodat és felkészít a jövő kihívásaira! 

Képzés információk

Szakfelelős oktató: Kováts Gergely 

Képzési idő félévekben: 2 félév 

Képzés nyelve: Magyar 

Telephely: Budapest 

Tagozat: Levelező 

Oktatás napjai: péntek és szombat 

Finanszírozás: Önköltséges (A felvételi eljárás díja: 9.000 Ft) 

A kedvezmény minden félévre vonatkozik. 

Early bird jelentkezés esetén

434 000 Ft / félév

Határidő: 2024. 11. 28.

Normál jelentkezés
esetén

483 000 Ft / félév

Határidő: 2025. 01. 19.

A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése: Felsőoktatási, kutatásifejlesztési- és innovációs intézményi menedzser 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Felvételi követelmények

  • Bármely alapképzésben szerzett diploma 
  • Legalább 2 év szakmai tapasztalat a költségvetési szférában, oktatási vagy képzési területen, kutatás-fejlesztési intézményekben, vagy ezekhez kapcsolódó ágazatokban 
  • Felvételi elbeszélgetés 

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok

  • Önéletrajz  
  • Motivációs levél  

Kérdésed van a jelentkezéssel kapcsolatban? Keress minket a jelentkezes.part.time@uni-corvinus.hu e-mail-címen, vagy a +36-30/145-7993 telefonszámon!

Szakfelelősi köszöntő​

Kedves Érdeklődő! 

Üdvözlöm a Felsőoktatás-menedzsment szakirányú továbbképzés oldalán, amely hiánypótló a felsőoktatási és kutatóintézeti vezetők számára. A program célja, hogy szervezeti és gyakorlati ismeretekkel lássa el azokat a vezetőket, akik a jövő akadémiai és adminisztratív irányítóivá válnak. 

A felsőoktatási intézményekben generációváltás küszöbén állunk, ahol a fiatal vezetők felkészítése kiemelten fontos, különösen azon területeken, ahol a 40-50-es generáció hiányzik. Emellett az újonnan kinevezett kancellárok számára is elengedhetetlen egy átfogó, gyakorlatorientált képzés. 

Programunk ezekre az igényekre ad válaszokat. Szeretettel várjuk Önt is! 

Üdvözlettel, 

Budapesti Corvinus Egyetem

Kováts Gergely

szakfelelős

egyetemi docens

A szak tanterve

A diploma elvégzése után

  • Lorem ipsum
  • Lorem ipsum
  • Lorem ipsum
  • Lorem ipsum
vár a corvinus

A diploma elvégzése után

Felkészítünk arra, hogy felsőoktatási intézmények, illetve K+F+I intézmények alsó-, közép- és felsővezetői pozícióit tölts be.

A program ezekre a munkakörökre készít fel:  

  • rektor, rektorhelyettes 
  • kancellár, kancellárhelyettes 
  • főtitkár 
  • dékán, dékánhelyettes 
  • programigazgató 
  • tanszékvezető és tanszékvezető-helyettes 
  • ágazati kormányzati irányításban és felsőoktatási szakmai szervezetben betöltött pozíció 
  • funkcionális igazgatóság és iroda vezetője a stratégiai, oktatási, kutatásfejlesztési és innovációs, minőségbiztosítási és szervezési, jogi és adminisztratív, gazdasági, műszaki, HR-, informatikai, illetve hallgatói szolgáltatásokért, külső kapcsolatokért, marketingért, nemzetközi ügyekért stb. felelős területeken; 
vár a corvinus

Tudj meg mindent a felvételiről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vágólapra másolva
X
×