Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Sopronyi Tibor bemutatkozása

A Corvinus Egyetemen azt a megtisztelő feladatot kaptam, hogy 2020. november 2-tól én lehetek az Informatikai Szolgáltató Központ (ISZK) vezetője.
Budapesti Corvinus Egyetem

 
ISZK vezető (Informatikai Igazgató)

Végzettség: műszaki-informatikai mérnök, Dunaújvárosi Főiskola

Szervezeti egység: Informatikai Szolgáltató Központ

Felettes: Czinderi Gábor kancellárhelyettes, infrastruktúrális szolgáltatások vezető

Pozíció és szakmai háttér:

A Corvinus Egyetemen azt a megtisztelő feladatot kaptam, hogy 2020. november 2-tól én lehetek az Informatikai Szolgáltató Központ (ISZK) vezetője. Felelős vagyok a teljes informatikai szolgáltatási területért, amely a hálózattól a szerver infrastruktúrán át a kiszolgáló alkalmazások üzemeltetésééig terjed.

A Corvinus előtt 16 évig dolgoztam a Fővárosi Közterület-fenntartó ZRT-nél, az utolsó 2,5 évben mint informatikai vezető (CIO). Ott sikerült egy szolgáltatás alapú, ITIL módszertan alapján működő informatikai szemlétet megvalósítani. Ennek alapja, hogy nem csak a belső szolgáltatóknak, hanem minden szolgáltatónak olyan minőségű szolgáltatás nyújtására kell törekednie, amilyet ő is elvár a neki szolgáltatóktól. Erre fogok törekedni a Corvinuson is.

Ma már informatikai rendszerek, szoftverek és eszközök nélkül elképzelhetetlen szinte az élet minden területe. Így az oktatás, különösen a Corvinus által nyújtott, nemzetközileg elismert és belföldön is a legmagasabb szinten jegyzett oktatás sem képzelhető el kiemelkedő színvonalú informatikai támogatás nélkül. Az ISZK-n dolgozó kollégák segítségével – akik magasra tették számomra a lécet – igyekezni fogok a legjobb tudásom szerint ezt a szintet először átugrani, majd megemelni. Együtt, csapatként, sikerülni is fog.

Hobbi és érdeklődési kör:

A „hobbim” a családom, velük töltöm a szabadidőm legnagyobb részét, feleségemmel és két gyermekünkkel. Nagy szenvedélyem a harcművészet, jelenleg a Kagami-ryú nevű fegyveres harcművészeti stílust gyakorlom, ebben lépkedek előre a ranglétrán. Ezen kívül is nagyon szeretem a sportokat, főleg a jégkorongot és a labdarúgást.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 12:24:47