Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Új házirend a Corvinuson

Az idei tanév már az egyetem nyár elején hatályba lépett új házirendjének keretei között indul, így összefoglaljuk leglényegesebb tudnivalókat.
Corvinus Épület

Változott az Egyetem oktatási épületeinek nyitvatartása 

Az Egyetem minden campusa egységesen hétfőtől péntekig 7.00 és 21.00 óra, szombaton 7.00 és 19.00 óra között tart nyitva.  

Vasárnap az épületek zárva vannak.  

Nyitvatartási időn túli benntartózkodási engedélyt a Campus Szolgáltatás digitális űrlapján keresztül lehet kérvényezni. 


Wi-Fi használat / vendég Wi-Fi 

Az egyetemi épületek teljes területén működik vezetéknélküli hálózat.  Elérése hallgatók, dolgozók és utóbbiak vendégei részére a Cornet-EAP nevű hálózaton keresztül, a Cusman azonosító használatával lehetséges. A munkatársak vendégeik számára az erre kialakított felületen tudnak heti érvényességgel azonosítót létrehozni.


Egyéni közlekedés támogatása 

Kerékpárt az épületbe nem lehet behozni, de elhelyezésük az épületek bejárata közelében kialakított biciklitárolókban lehetséges. Az egyetem munkatársai a C épület mélygarázsában zárt kerékpártárolót is igénybe vehetnek egyszeri díj befizetése ellenében, a   használati jogra vonatkozó igényt az alábbi linken adhatják le. Az Egyetemre kerékpárral érkezők számára a C épület hatodik emeletén, a 659-es tanteremmel szemben kialakított női és férfi öltözőkben zuhanyozási lehetőség is biztosított. 

Az épületekbe összezárható roller, görkorcsolya behozatala megengedett, azonban azt az épületben használni nem lehet, kézben kell szállítani. 


Étel- és italfogyasztás 

Az Egyetem épületeit és annak berendezési tárgyait mindenki köteles rendeltetésszerűen használni és megóvni. A géptermekbe, illetve azon helyiségekbe, ahol erre vonatkozó tilalmat kihelyezett tábla jelzi, tilos ételt, italt bevinni. Alkohol behozatala és fogyasztása az Egyetem épületeiben kizárólag engedélyezett rendezvény alkalmából megengedett (pl. bál, gálavacsora, karácsonyi ünnepség, ünnepi szenátusi ülés, kitüntetésátadó).

Az Egyetem épületeiben tilos az engedély nélkül végzett kereskedelmi tevékenység és reklám (pl. reklámtáblák, megállító táblák, falragaszok és szórólapok) elhelyezése, erre engedélyt a Campus Szolgáltatások vezetője adhat. (engedely@uni-corvinus.hu) 


Állatbarát egyetem 

Háziállat behozatala – a vakvezető vagy egyéb egészségügyi terápiás kutya kivételével – kizárólag munkavállalók részére megengedett. A hallgatói ügyféltérben, a Könyvtárban és az Egyetem nyitott tereiben háziállatot kizárólag közlekedési céllal (pórázon, ketrecben vagy egyéb módon biztonságosan szállítva), minden közegészségügyi követelménynek eleget téve (chip, oltás stb.) lehet szállítani.

A munkatársak saját felelősségére a zárt irodahelyiségbe is behozhatják háziállatukat, amennyiben ahhoz minden, az adott irodában dolgozó kolléga hozzájárul, a háziállat bent tartózkodása biztonságosan megoldható és a közegészségügyi követelményeknek eleget tesz (chip, oltás stb.). Egy irodában egyszerre egy háziállat tartózkodhat, behozataláról az első alkalmat megelőzően a Campus Szolgáltatásokat értesíteni kell. (engedely@uni-corvinus.hu) 


Intézkedésre jogosultak köre 

A Házirend érvényesítése, betartásának ellenőrzése és az esetlegesen szükséges eljárások kezdeményezése a Campus Szolgáltatások hatásköre és feladata.

Amennyiben olyan súlyú esemény történik, hogy a rendőrség és/vagy más hatóság értesítése szükséges, akkor ezt jelezni kell a biztonsági őr és/vagy portaszolgálatnak személyesen vagy telefonon (E épület: 482-5199, C épület: 482-7373, Sóház: 482-7620), hogy a bejelentést megtegyék. Amennyiben a portaszolgálat bevonását a körülmények nem teszik lehetővé, a hatóság értesítését követően haladéktalanul tájékoztatni kell őket, a kiérkező hatóságot ők kísérik a megfelelő helyre.

Az új házirend a honlap láblécéből érhető el.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 12:28:21